Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü, dün Cumhuriyet Meydanı’nda ve Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenlere; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, resmi daire amirleri, kamu ve özel kurum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle devam etti.

Sunuculuğunu Baş Polis Nurcan Budak ile Polis Memuru Muhlis Ercan’ın yaptığı törende daha sonra, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın konuşmalarına geçildi.

YILDIZ: HALKIMIZ EVLERİNDE, YUVALARINDA RAHAT OLSUN

Sözlerinin başında, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihi hakkında bilgi veren Ahmet Yıldız, polislik mesleğinin, hizmet sınıflandırılması bakımından iki ana bölüme ayıldığını, bunların idari ve adli polislik olduğunu ifade etti. Yıldız, daha sonra sözü Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün faaliyetlerine getirerek şunları söyledi: “Keşan ilçe Emniyet Müdürlüğü olarak, en önemli görevimiz ilçenin asayiş ve huzurunu temin etmenin yanısıra, talep eden halkımıza, pasaport hizmetleri sunmaktayız. Trafik ve ruhsat işlemlerini yapmaktayız. Bilgi sunumu ve güvenlik hizmetleri, çocuklara yönelik Çocuk Bürosu işlemleri, Toplum Destekli Polislik hizmetleriyle, aile içi şiddetin nedenleri, sonuçları araştırılarak, önlenmesi için gayretler sarf edilmektedir.  

Bizler, siz kıymetli halkımıza bir Alo, bir 155 rakamı kadar yakınız. Halkımız evlerinde, yuvalarında rahat olsun. Öğretmen ve öğrencilerimiz güven içerisindedirler. İş adamlarımız, oda başkan ve yöneticilerimiz, her meslekten esnafımız, emniyet ve asayiş yönünden tam bir güven içerisinde olsunlar, iş ve katma değer üretsinler. Bilsinler ki; Atatürk’ün izinde, engelleri aşarız biz, vatanın her yerine görev için koşarız biz, haksızın karşısında haklının sesiyiz biz, bu yolda can versek de, gönüllerde yaşarız biz.

Bu duygu ve düşüncelerle, teşkilatımızın 168. kuruluş yıldönümü olan 10 Nisan Polis Bayramı’nı candan kutlar, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli büyüklerimize ve konuklarımıza en içten saygılar sunarım.”

DINKIRCI: TÜRK POLİS TEŞKİLATI, DÜNYANIN EN GÜÇLÜ TEŞKİLATLARI ARASINA GİRDİ

Daha sonra söz alan Bekir Dınkırcı, kuruluşundan itibaren köklü birikimi, tecrübesi ve fedakâr mensuplarıyla halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için gece-gündüz demeden, görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getiren Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 168. yılını kutlamakta olduğumuzu belirterek, şunları söyledi: “Devletimizin temel görevleri arasında vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması bulunmaktadır. Türk Polis Teşkilatı da, hayati derecede önemli olan bu görevi, devlet adına başarıyla yürütmektedir. Polislerimizin, büyük sorumluluk ve risk taşıyan çalışma şartlarıyla, nasıl bir fedakârlıkla milletimize hizmet ettiklerini de açıkça ortaya koymaktadır.

Bugün Türk Polis Teşkilatı; personel, araç, gereç ve teknik donanım açısından da dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline gelmiştir. Türk Polisi, terörle mücadele, vatandaşların can ve mal emniyetinin teminat altına alınması, suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yürüttüğü tüm çalışmalarında halkın güvenini kazanmış ve  desteğini almıştır. Başarılı hizmetleri ile halkın sevgisini ve güvenini kazanan Türk Polis Teşkilatımızın, bu güveni korumak için her zaman hassasiyetle hareket edeceklerine inanıyorum.

Bu vesileyle, Türk Polis Teşkilatımızın 168. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor,  emekli olan ve görevleri başında bulunan polislerimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından, Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli’nin gönderdiği kutlama mesajları okundu. Daha sonra, 2012 - 2013 Eğitim - Öğretim Yılı’nda “Polis” konulu şiir yarışmasında 1’inci olan Keşan İmam Hatip Ortaokulu 1. Sınıf Öğrencisi Fatoş Turalı, “Türk Polisi’nin Gücü”, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli Muradiye Yıldırım’ın kızı Aleyna Yıldırım da “Tam 168 Yaşında” konulu şiirleri okudu. Şiirler okunduktan sonra ödül törenine geçildi.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olup yıl içerisinde üstün başarı gösteren polisler ödüllendirildi. 4. Sınıf Emniyet Müdürü Alptekin Özgen, Komiser Yardımcısı Hilmi Akçalı, polis memurları Mustafa Dalgeç ve Fatma Yürekli’ye başarı belgelerini Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı; Komiser Yardımcısı Hasan Kızıldemir, polis memurları Ersin Topal, Recep Özsen ve Orhan Nizamoğlu’na başarı belgelerini Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz verdi. Komiser Yardımcısı Bayram Arslan, polis memurları Olcay Bilmiş, İbrahim Yüksel Gökdeniz ve Kurtuluş Mehmet Öztürk, başarı belgelerini Keşan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen’in; Komiser Yardımcısı Mustafa Duran, Başpolis Murat Atlı ve polis memurları Halil Sezen ve Cevdet Seyan ise başarı belgelerini Keşan Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Halil Akar’ın elinden aldı. Komiser Yardımcısı Emrah Üresin, polis memurları Gültekin Kaygın ve Muhlis Ercan’a başarı belgelerini Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök;  Komiser Yardımcısı İsmail Cem Yıldız, polis memurları Kemal Kenar, Mehmet Şerif Sayan ve Naim Cesur’a başarı belgelerini Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu takdim etti.

Ortaokul öğrencileri arasından düzenlenen şiir yarışmasında 1’inci olan Keşan İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Fatoş Turalı’ya belgesini Keşan İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında 1’inci olan Sema Aydın’a plaketini Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli Muradiye Yıldırım’ın kızı Aleyna Yıldırım’a plaketini ise Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız verdi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ ETKİNLİK

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tebrikler kabul edildi. Program, konuklara verilen kokteyl ile sona erdi.  
Sonay CAN