Geçen Pazar günü, saat 22.45 sıralarında Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde kapkaç yöntemiyle çanta çaldıkları ve çantasını vermek istemeyen başka bir kadını ise yerde sürükledikleri iddiasıyla polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, E.Ö. (19) ve G.A. (16), Aşağı Zaferiye Mahallesi Bağkur Caddesi üzerinde yürüyen 2 yaşlı kadının çantalarını çalmak istedi. Bir kadın çantasını kapkaççılara kaptırırken, diğer kadın ise çantasını son anda kurtardı. Çalınan çantada 150 TL para, cep telefonu, kimlik ve banka kartları olduğu bildirildi. Kadınlar, polise giderek şikayetçi oldu.

YERDE SÜRÜKLEYİP, ÇANTASINI ÇALDILAR

Diğer olay ise Pazartesi günü, saat 19.00 sıralarında, Büyükcami Mahallesi Şehit Hamdi Sokak’ta meydana geldi. E.Ö. ve G.A., takibe aldıkları yaşlı kadının çantasını çalmak istedi. Kapkaççılara direnen kadın yerlerde sürüklendi. E.Ö. ve G.A., çantayı aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Soruşturma başlatan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda eşkalleri belirlenen E.Ö. ve G.A.’yı, yakalayarak, gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen E.Ö. ve G.A., kapkaç ve yağma suçlarından tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.