Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hıdrellez ve Kakava şenlikleri çerçevesinde Edirne protokolü Saraçlar caddesinde dilek çekti yumurta tokuşturdu.

Edirne Valisi Hasan Duruer tüm protokol üyelerinin yumurtasını tek tek kırdı. Protokolün ardından gazetecilerle yumarta tokuşturan Vali Duruer kendi yumurtası kırılınca "basına gücümüz yetmiyor" diyerek espiri yaptı. 
Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen yumurta tokuşturma ve dilek çekme etkinliğine Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri çektikleri dilekleri tek tek okudu.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi etkinlikten sonra yaptığı açıklamada Edirne’nin her geçen gün daha fazla turist çektiğini belirterek, “Her sene 5-6 Mayıs tarihlerinde Kakava ve Hıdrellezi kutluyoruz. Bu seneki kutlamalara Edirne'ye yaklaşık 150 bin civarında turist geldi. Dileğimiz şu. Türkiye'de ilk dileğimiz, huzur,barış ve kardeşliğin pekişmesidir.Dün beraberdik 75 milyon insanla kol kola, kardeşçe yaşıyorduk. Yarında beraber, kol kola girmek istiyoruz. Irk, dil, din olayı değilde insanca yaşamak istiyoruz. Kardeşçe barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Askerlerimizin şehit olmasını istemiyoruz. Terör olmasını istemiyoruz. Doğu, Güneydoğusu ve Batısıyla tüm ülkenin kardeşçe yaşamasını yürekten diliyoruz. İnşallah o günlere kavuşuruz dileklerindeyim. Tüm ülkemize bu baharın yenilikler, güzellikler, barış ve dostluk getirmesini diliyorum" dedi. (İHA)