Keşan’da serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yapan Rahmi Başol, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Genel Merkezi’nin 18’nci Olağan Genel Kurulu’nda derneğin genel başkan yardımcılığı görevine seçildi.

Konuyla ilgili, MMMBD Keşan Şubesi tarafından dün bir basın toplantısı düzenlendi. Saat 12.30’da, dernek bürosunda başlayan toplantıya, MMMBD Genel Başkan Yardımcısı ve Keşan Şubesi Üyesi Rahmi Başol, Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba, Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkan Yardımcısı ve Sayman Barış Hasan Serin ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Haluk Kaba, dernek üyesi Rahmi Başol’un 5 Aralık 2015 tarihinde yapılan genel merkez kongresinde yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, genel başkan yardımcılığı görevine getirildiğini ifade ederek, “Bu göreve seçilerek bizlere de bir güç katacağına inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uyumlu çalışıp, mesleğimizi, meslektaşlarımıza yararlı olup mesleğimizi daha ileriye götürme adına çalışmalarımızı yapacağız. Kendisine başarılar diliyorum. Bizleri onurlandırıp, gururlandırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

BAŞOL: GÖREVLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra söz alan Rahmi Başol ise şunları söyledi: “Şahsıma gösterdikleri teveccüh ve güvenden dolayı Öncelikle derneğimizin Keşan, Uzunköprü, Tekirdağ ve Çorlu Şube Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve delege arkadaşlarıma ve Tekirdağ SMMM Odası Başkanı Harun Bolat’a, Edirne SMMM Odası Başkan Yardımcısı Barış Hasan Serin’e ve Keşan Şube Başkanımız Haluk Kaba’ya huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak isterim.  2009-2013 yılları arasında MMMBD Keşan Şubesinde 4 yıl süre ile Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım ve bunun dört yılında da Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. Şimdi de MMMBD Genel Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı olarak onurla bu görevi üstlenmiş durumdayım. MMMBD son derece köklü, 40 yıllık kurumsal kültüre sahip bir sivil toplum kuruluşudur. Gönüllülük esasıyla çalışan 27 şubesi ve çok değerli üyeleri var. Dolayısıyla yönetim makamlarına gelişler esasında bir bayrak yarışı niteliğinde olur. Bizler sonunda kurumun, misyonun, saygın amaçları doğrultusunda, üyelerine karşı görevlerini yerine getirmek isteyen ve MMMBD için gönüllü olarak çalışan, meslek mensuplarıyız. Hepimiz, doğaldır ki, görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz ve sonra da görevimiz bittiği zaman da, aynen bir bayrak yarışında olduğu gibi, bayrağı bir sonraki değerli üyemize teslim ediyoruz.” 

DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Sivil toplum kuruluşlarının başlıca işlevlerinden birisinin, kamuoyu oluşturma yoluyla, temsil ettiği toplum ile bireylerin taleplerinin dile getirilmesine ve dikkate alınmasına yardımcı olmak olduğunu kayıt düşen Başol, “Sivil toplum kuruluşları, çoğulcu bir toplum yapısının sağlanmasında etkin bir görev üstlenmektedirler. Sivil toplum kuruluşlarının amacı, küstürmek değil, küskünlerin barışmasına etki ederek sosyal barışı sağlamaktır. Temsil ettiği toplumun ve bireylerin sevinçli ve acılı günlerinde yanında bulunmak, sevinçlerine ve üzüntülerine ortak olmaktır. Gerektiğinde toplumu adına taraf olmaktır. Doğrunun yanında, yanlışın karşısında olmaktır. Kısaca sivil toplum kuruluşları vizyonu olan kişiler tarafından bir misyonu temsil etmektir. Derneklerin gücü, üye sayıları ile ve bünyelerinde taşıdıkları faaliyetlerle, ürettikleri projelerle tartılır. Genel merkez yöneticileri olarak bizler, şubelerimize gücümüz ile, fikirlerimiz ile motivasyonumuz ile güç vereceğimizi ve yalnız bırakmayacağımızı belirterek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

SERİN: İLERİKİ AŞAMALAR İÇİN DAHA DA İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ

Barış Hasan Serin de, son 10 yılda MMMBD Keşan Şubesi olarak çok ciddi atılımlar yaparak, şubeyi güzel bir konuma getirdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Biz büyüklerimizden devraldığımız bu derneği daha da ileriye götürmeye çalışıyoruz. Bu senede görevi Haluk arkadaşım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız üstlendi. Çokta güzel çalışmalar yürütüyorlar. Bu dönem genel başkan yardımcılığında Keşan şubesinden bir arkadaşımıza nasip oldu. Biz diğer şubelere de teşekkür ediyoruz. Bizde, Edirne Mali Müşavirler Odası olarak şimdiye kadar derneklerle uyumlu çalıştık. Bundan sonrada çalışacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde hem genel başkan yardımcılığı görevinin bizde olması hem de derneğimizin şube başkanının burada olması, bizlerinde Edirne Mali Müşavirler Odası olarak başkan yardımcısı ile üyemizle faaliyetlerimize devam edeceğiz. İnşallah, mesleğin çok farklı yönlere gittiği bu günlerde ileriki aşamalar için daha da iyi şeyler yapacağız.”