Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, dün yaptığı açıklamada, 4.5 yılı aşan çalışmalarıyla ilk dönem için halka verdiği sözlerin neredeyse yüzde 90’ını yerine getirdiğini ifade ederek, 2014 yerel seçimleri ile görevine devam etmesi halinde öncelikli olarak halen devam etmekte olan kanalizasyon çalışmalarını tamamlayacağını ve yeni bir çok projeyi hayata geçireceğini söyledi.

BEN ADAYLIĞIMI 2012’DE AÇIKLAMIŞTIM

Önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olmak için 2012 yılı içinde Yenimuhacir’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi üyesi vatandaşlarla bir toplantı yaptığını ve bu konuda onların görüşlerini aldığını belirten Ordu,O günkü toplantıya beldemizdeki 85 partilimizden 70 kadarı katılmıştı. Benim bu düşüncemi onayladılar ve <sen aday olacaksan başka aday aramamıza gerek yok> diye görüş belirttiler.  Bu doğrultuda da geçen 30 Temmuz tarihinde Yenimuhacir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumu yapmıştım.  Yenimuhacir için benimle birlikte bir partili arkadaşımız daha beldemiz için belediye başkan aday adayı olmuştu. Genel merkezimiz beni tekrar belediye başkan adayı olarak açıkladı. Artık bu konuda söylenecek söz kalmamıştır. Herkesin bu karara saygı duyması gerekir” dedi.

KANALİZASYON VE YOL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Konuşmasına Yenimuhacir’de 4.5 yıllık görev süresinde yaptıklarının ortada olduğunu söyleyerek devam eden Ordu, önümüzdeki dönem için de yeni plan ve projelerinin olduğunu kaydederek, “2014’ün 30 Mart’ında yine halkımızın karşısına çıkacağız. Şu an beldemizde yeni bir düğün salonu yaptık, parklar kazandırdık. Bunların yanısıra kanalizasyon ve yol çalışmalarımız devam ediyor. Ben 2009 seçimlerinde Yenimuhacir için halka verdiğimiz sözlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdik diyebilirim. Ancak hâlâ başlayıp bitiremediğimiz projelerimiz var. Bu eksiklikleri de 2014 seçimlerinde tekrar göreve gelmemiz halinde tamamlama çabası içinde olacağız” diye konuştu.

YENİ GÖLET 300 GÜNDE TESLİM EDİLECEK

Herkesin halkın iradesine saygı duyması gerektiğinin altını bir kez daha çizerek sözlerine devam eden Ordu, bu arada bakanlığın 1000 günde 1000 gölet projesine başvurularının kabul edildiğini de bildirerek, “Bu göletin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yapımının 300 gün içinde tamamlanması öngörülüyor. Bu gölet sulama göleti ama ihtiyaç olması halinde Yenimuhacir’in içme ve kullanma suyu ihtiyacı için de kullanabileceğiz. Ama şu an bittiğinde öncelikle tarımsal sulama için kullanılacak” dedi.