AYGÜL KONAR

Yatıkçı, “3. havaalanı hepimiz için çok anlamlı olan bir günde açılıyor. Biz havaalanının isminin bugüne yakışacak şekilde ‘Atatürk’ olmasını bekliyoruz.” dedi.

Salim Yatıkçı, şunları söyledi: “Adnan Vural, sosyal medya üzerinden Atatürk’ün ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ cümlesini ‘Efendiler, Yarın 3. Havalimanını ilan edeceğiz’ şeklinde paylaşmış. Bizim için önemli olan cümlenin paylaşılması değil, kapatılan Atatürk Havalimanı’nın isminin verilmesi önemli. Havalimanının isminin tekrardan ‘Atatürk’ olarak yazmasını beklerdim kendisinden. Bu anlamlı günde 3. havalimanın ismini Atatürk Havalimanı olarak açıklanmasını beklerdik.”

Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Yatıkçı, sözlerini şöyle tamamladı: “29 Ekim demek karanlığa karşı başkaldırıdır. 29 Ekim demek ulusal onurdur. 95 yıl önce bütün orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri fethedilmiş, yurdun dört bir yanı işgal edilmiş, muhtaç ve savaş yorgunu bir millet Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesiyle yeniden küllerinden doğmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde kurulan cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza dek yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”