CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’den 25. Dönem Edirne Milletvekili Aday Adayı olan Samet Serdar Dinçer, aday adaylığı açıklamasını geçen Pazar günü CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde kalabalık bir grubun katılımı ile yaptı.  

İlçe Başkanı Gümülcileni ve Belediye Başkanı Özcan’da kısa birer konuşma yaptı. Bugüne kadarki siyasi hayatında hep temkinli davrandığını ve bu şekilde konuştuğunu belirten Gümülcineli, son günlerde gördüğü coşku ve heyecanı gördükten sonra bundan vaz geçtiğini belirterek, Bu defa gerçekten Edirne’de 3-0 yapacağımıza inanıyorum” dedi. Başkan Özcan’da konuşmasında bundan önce 2 dönem önseçim yapıldığını ve bu iki önseçimde de CHP’ye bir emeğinin olmayanların seçildiğine değinerek, “Siyaset partilerde öğretilir, okulu yoktur. 2 kez ön seçim yaşadık. İkisinde de partide emeği olmayanlar aldı gitti. 2011’de de bazı uyarılarımız oldu. Harman hırsızlarına dikkat edin diye. Partinin kapısını seçimden seçime görmüş insanlara dikkat edin. Harman hırsızlarına dikkat edin. Yoksa Serdar gibi Mustafa gibi genç arkadaşlarımızı nasıl yetiştireceğiz? “ diye konuştu.

 Samet Serdar Dinçer’in, saat 13.00 sıralarında, CHP Keşan İlçe Başkanlığı binasında başlayan aday adaylığı açıklamasına; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

GÜMÜLCİNELİ: 3-0 YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM

Açıklamada ilk olarak Gümülcineli söz aldı. Sözlerine, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Erdoğan Gümülcineli, siyasi hayatında sürekli temkinli davranmayı ve konuşmayı uygun gördüğünü, ancak aday adaylık açıklamaları nedeniyle temkinli konuşmayı bir kenara bırakacağını dile getirerek, “Bu defa gerçekten Edirne’de 3-0 yapacağımıza inanıyorum. Ben İlçe Başkanlığı’na geldiğimde, önümüzdeki genel www.oyunterapimarket.com seçimleri nasıl götüreceğimi, sıkıntılar yaşarız diye tereddüt içindeydim. Fakat bu tabloyu gördükten sonra sırtımızda yük olmayacağını hissettim. Meydanlarda, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hak ettiği en üst noktaya hep birlikte taşıyıp bayrağımızı dileceğiz. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.

 DİNÇER: 8 MART KADINLAR GÜNÜNÜZÜ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Gümülcineli’nin ardından söz alan Samet Serdar Dinçer, açıklama öncesinde heyecanlı olduğunu söyledi. Anlamlı bir günde kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Dinçer, Annem gibi kutsadığım, sevdiğim, saydığım değerli hanımefendiler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü canı gönülden kutluyor, daha özgür, daha çağdaş, daha eşit bir Türkiye özlemiyle önünüzde saygıyla eğiliyorum. Maalesef üzülerek gözlemliyoruz ki kadına bakış açısı, Atatürk’ün ‘Kadınlar toplumsal hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek, birbirlerinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.’ söyleminden; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ‘Kadının tek kariyeri annelik olmalıdır.’ söylemine gelmiştir. İşte AKP’nin kadına bakış açısı budur.” dedi.

Kadın-erkek eşitliği sağlanmadan demokratik, kalkınmış, sağlıklı ve modern bir ülke olunamayacağının altını çizen Samet Serdar Dinçer, “Bunu da sağlayacak olan parti; Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

29 Mart’ta yapılacak olan önseçimler öncesinde partimizin birbirinden değerli aday adayları, kendilerini tanıtmak adına basın açıklamalarına devam ediyorlar ve şuan Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi rüzgarı esiyor. Her gittiğimiz yerde Cumhuriyet Halk Partisi konuşuluyor, ben de bugün sizlerin huzurunda milletvekili aday adaylığı açıklamamı yapmak üzere bulunuyorum.” diye konuştu.

DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM

Sözlerinin devamında, kendisini tanıtarak CHP’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Dinçer, şunları söyledi; Sizlere heyecan veren bu sesin Edirne’ye ve Türkiye’ye de heyecan vermesini istiyorsanız desteğinizi bekliyorum. Halkın içinden halk için mücadele eden bir milletvekili istiyorsanız desteğinizi bekliyorum. Gençlerle diyalog kuran gençlere ulaşan bir milletvekili istiyorsanız desteğinizi bekliyorum. Bunda iki yıl önce çalışmalarına başladığım, aday adaylığı süresince Edirne’nin merkezi olmak üzere 8 ilçe 7 belde ve yaklaşık olarak 80 köye giderek parti üyelerime ulaştım bunun yanında halkımıza da kendimi tanıtma imkanı sağlamış oldum ve bu nokta da şunu belirtmek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar büyük bir aile olduğuna bir kez daha tanıklık etmiş oldum.

Kendi yatağında gürül gürül akan ve üzerinde su sporları yapılan bir Meriç Nehri için tertemiz akan bir Ergene Nehri için sorunları giderilmiş tam anlamıyla faaliyete geçmiş tarımsal üretime destek olan Hamzadere ve Çakmak Barajı için tarihine, kültürüne ve doğasına sahip çıkan bir Edirne için Saros Körfezi’nin turizmde hak ettiği değeri alabilmesi için sınır ticaret merkezleri, lojistik merkezleri, organize sanayi bölgeleri ile ekonomisi güçlü istihdam sağlayan göç vermeyen bir Edirne için, engelliler yaşlılar ve kimsesizlerin sahiplendiği birbiri ile dayanışma içinde olan sevgilerin çoğaldığı mutlu huzurlu ve gülen yüzlerle dolu bir Edirne için olacaktır. Elbette ki bu çalışmalarımızı yaparken emeğin, üretimin ve özgürlüğün yanında olacaktır. Bildiğiniz gibi 10 gün sonra emperyalizme karşı büyük bir mücadele verilerek kazanılan Çanakkale Zaferinin 100. Yılını kutlayacağız. 100 yıl bir insan ömrü için çok uzun bir zaman olabilir ancak bir ülke için çok kısa bir zamandır yani çok kısa bir süre önce emperyalizmin temsilcisi ülkeler; ülkemizde ki çıkarları için Çanakkale’yi geçmeye kalkmış ancak Atatürk ve silah arkadaşları o gün buna izin vermemiştir. Bugün de emperyalizmin gölgesi ülkemizin üzerindedir hem de içteki işbirlikçileriyle birlikte. İçteki işbirlikçileriyle diyorum çünkü; geçtiğimiz 13 yıla baktığımızda AKP hükümeti tarafından ülkemizin ne kadar da yıpratıldığına hep birlikte tanık olduk. Çöken bir adalet sistemi, çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaşan karşı devrimci bir eğitim sistemi ve bu sistemin çarklarında ezilen atanamayan öğretmenler ve özgürlükleri elinden alınan öğrenciler, toplumu din dil ırk ayrımcılığıyla bölmeye çalışan siyasetçilerin her geçen yıl sayısı daha da artan kadın cinayetleri, işsizliğin hat safhaya ulaştığı ve dibe vuran bir ekonomi sistemi, ürettiğinin karşılığını alamayan ve banka kredilerine muhtaç bırakılan çiftçi, ayın sonunu getiremeyen esnaf ve emekli, yandaşlara peşkeş çekilen özelleştirilen kamu iktisadi teşebbüsleri ne yazık ki kurdele kesilerek açılan icra daireleri. Ancak tüm bunlara rağmen umutsuzluk yok. Bizler asla ve asla vazgeçmedik mücadele etmekten, vazgeçmedik peşkeş çekilen milli sermayelerimizden, vazgeçmedik yatağa aç giren çocukları düşünmekten, vazgeçmedik üretmekten üretime destek vermekten ve vazgeçmedik gelecek güzel günleri düşlemekten çünkü bizler ‘bütün ümidim gençliktedir’ diyen Atatürk’ün gençleriyiz dimdik ayakta ve görev başındayız ve altı okun ışığı bizlere doğru ve gidilmesi gereken yolu göstermektedir bu yol Cumhuriyet Halk Partisidir.”

VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM

29 Mart 2015 tarihinde yapılacak önseçimden sonra bir ve birlikte olacaklarını vurgulayan Samet Serdar Dinçer, sözlerini şöyle tamamladı; “7 Haziran günü Edirne’de 3 milletvekilliğini kazanıp, Türkiye’de de CHP iktidarını yaşayacağız. Bugünler direniş denildiğinde akla ilk Gezi Parkı Direnişi gelmektedir ve Gezi Parkı Direnişi ile başlayan gençlik söylemi Türkiye’nin dört bir yanında kendini hissettirdiği gibi partimizde de evet gençler gelmeli söylemleri yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştır. Hatta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da söylemlerinde ‘En genç Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partilidir ve biz bununla gurur duyuyoruz, en genç milletvekilleri de Cumhuriyet Halk Partisi’nde olmalı’ demiştir. Bu ülkenin kendini sadece ve sadece ülkesine adamış halkının refahı ve çağdaş bir Türkiye için gece gündüz yılmadan çalışacak gençlere ihtiyacı vardır. Partimin gençlik kollarından bu yana tüm enerjim ve idealistliğimle hem partim hem halkım için çalışan bir partiliniz olarak ülkem için de var gücümle çalışacağıma sizlerin önünde söz veriyorum.

Gece gündüz demeden çalışan bir milletvekili istiyorsanız desteğinizi bekliyorum. Edirne’de başta yaklaşık 145 bini 18-40 yaş arası olan 305 bin seçmene hitap edebilmek için aday adayıyım.

Cumhuriyet Halk Partisi ulu bir çınardır ve her zaman yeni filizler verir. İşte ben de o filizlerden biriyim destek olun çınarın güçlü dallarından biri olup çınara güç vereyim. Bizler Cumhuriyet Halk Partiliyiz, yandaş değil yoldaşız, AKP bu ülkeye faşizmi yaşattı andımız olsun ki özgürlüğü de biz yaşatacağız. Halka zulüm ettikleri her yerde karşılarına biz çıkacağız. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyor tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum.”

ÖZCAN: HARMAN HIRSIZLARINA DİKKAT EDİN

 Dinçer’in yaptığı bu açıklamanın ardından, Mehmet Özcan söz aldı. CHP’nin kendisine 3 kez belediye başkanlığını kazanma şerefini kısmet ettiğini ifade eden Özcan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, Serdar Dinçer ile de ilk aday olduğum dönemden beri seçimlerde beraber yürüdük. Evlerde anne, baba, dede olmak nasılsa bir siyasi parti içerisinde de baba gibi olmak farklı bir şeydir. Dün kötü bir örneğini gördük. Parti içerisinde ayrımcılığın acılarını çektik. Ancak bu dönem Sayın Başkanımız Erdoğan Gümülcineli tarafından gelen bütün adayları burada karşıladık. Biz yollarını açtık. Allah yollarını açık etsin. Aday yaptığınız takdirde de el ele bizim adayımızdır diyerek el ele gezmek parti büyükleri olarak boynumuzun borcu olur. Siyaset partilerde öğretilir, okulu yoktur. 2 kez ön seçim yaşadık. İkisinde de partide emeği olmayanlar aldı gitti. 2011’de de bazı uyarılarımız oldu. Harman hırsızlarına dikkat edin diye. Partinin kapısını seçimden seçime görmüş insanlara dikkat edin. Serdar gibi Mustafa gibi genç arkadaşlarımızı nasıl yetiştireceğiz? Bu okuldan yetişen en iyisidir.” dedi.