Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, geçtiğimiz Cumartesi günü akşamı Yayla Sahili’nde Keşan’da görev yapan basın mensupları ve bazı siyasi parti temsilcileri ile biraraya geldi.

Saat 21.00 sıralarında Yaman Pansiyon’un teras katında düzenlenen yemekli toplantıya, Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Erkan’ın yanı sıra bazı yönetim kurulu üyeleri, Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Salim Şevik, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Nurettin Soysal, AK Parti Keşan İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ahmet Karaağaç, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, CHP Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Tümer, basın mensupları ile Yayla sahilinde yaşayan bazı vatandaşlar da katıldı.    

BAŞKAN ÖZCAN’IN YERİNE SOYSAL KATILDI

Toplantının açılış konuşmasını, mazeret bildirerek katılamayan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan adına yapan Nurettin Soysal, “Sayın Özcan, yoğun programı vesilesiyle aramızda bulunamıyor. Sanayi esnafının sorunlarını dile getirmekten hiçbir zaman çekinmeyen Sayın Erkan’a bu ince davetinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

ERKAN: ÇORLU’DA BİR DİZİ KARAR ALINDI

Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan da davetine katılan herkese teşekkür ederek yaptığı açıklamada, geçen hafta içinde KKSS Kooperatifi Başkanı Salim Şevik ile birlikte Türkiye Madeni Eşya ve Demirciler Federasyonu’nun Çorluda düzenlediği istişare toplantısına katıldıklarını ve  odasına bağlı esnafların geleceğine ilişkin ciddi projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili önemli  kararlar aldıklarını ifade etti.

GÜMRÜK BAKANLIĞI İLE TEMASA GEÇİLECEK

Federasyonun, sanayi esnafının geleceğine dair, ciddi girişimlerinin olduğuna vurgu yapan Erkan, konuyla ilgili önümüzdeki dönemde Gümrük Bakanlığı ile temasa geçilerek, küçük esnafın yurt dışından ülkeye giriş yapan yabancı plakalı araçlara hizmet verilmesi adına girişimlerde bulunacağını belirtti.

Söz konusu araçların, ülke sınırları içerisinde arızalanması durumunda bakım ve servis hizmetlerini karşılamada, sanayi esnafının devreye girmesi adına yapılacak karşılıklı protokoller ile, sigorta ve kasko hizmetlerinin de verilmesinin gündeme geldiğini belirten Hüseyin Erkan, araçların Türkiye’de bakım ve onarım için  kalma sürelerinin uzatılmasına çalıştıklarını belirtti.

ODA OLARAK SORUMLULUK ÜSTLENECEĞİZ

Konuyla ilgili hizmet veren küçük esnafa da büyük görevler düştüğünü belirten Erkan, bu tür hizmetlerin verilmesi ve vatandaşın mağduriyetinin önlenmesinde genel sorumluluğu da oda olarak kendilerinin üstleneceğini söyledi.

Erkan, ayrıca, benzer uygulamayı, LPG’li araçları da kapsayacak şekilde gerçekleştirmeyi düşündüklerine dikkat çekerek, sanatkarın haklarını savunmaya devam edeceklerini kaydetti.