HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz yıl 3 bin 500 ile 3 bin 800 arasında olan abone sayısının şu anda 6 bin 500’e kadar ulaştığını söyleyen Şapçı, “Sezon başında söylediğimiz gibi bu sene abone sayısı 10 bine kadar ulaşacak.  Fakat doğalgaz piyasasındaki fiyat artışı, kombi fiyatlarının dolara bağımlı olmasından dolayı yaşanan artış maalesef olumsuz etkiledi. Doğalgaz için ilk yatırım maliyeti 12 binlere çıkmış durumda.”dedi.

“TAM YOĞUŞMALI KOMBİ ALIN”

Vatandaşların tam yoğuşmalı kombi almalarını öneren Şapçı“Çünkü doğalgaza yüzde 30’lara varan zam geldi. Her ne kadar yüzde 9 dense de dolar artışı gelen zammı etkiledi. Bunun için tam yoğuşmalı kombi alırlarsa bu fiyattaki artışı yakıt ekonomisinden dolayı telafi ederler diye düşünüyoruz. Bazı yerlerde doğalgaz kutularının yeni konulmaya başlandığını görüyoruz. Zaten yoğun olan tesisatçı firmaların işini daha da zora sokup, herkes birbirini sıkıştırıyor. Bundan etkilenmemek mümkün değil, ilişkileri ters yönde geriyor.” İfadelerini kullandı.

“DOĞALGAZ YAPTIRAN KİŞİLER MENFEZLERİ AÇIK TUTSUNLAR”

Tanju Şapçı, sözlerini şöyle sonlandırdı:GAZDAŞ, mesaisini arttırdı. Her gün 80- 90 tane abonenin gazını açıyor. Ekim ve Kasım ayları doğalgaz sektörünün en yoğun olduğu 2 aydır. Hava kirliliği açısından rahat bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorum.

Yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombiler arasında yaklaşık 700 TL fark var. Başlarken tam yoğuşmalı kombi alıp, bunu 3 yılda telafi edersek hem havaya verdiğimiz atık gazlar daha az olacaktır hem de doğalgaza vereceğimiz para boşa gitmemiş olacaktır.

Doğalgaz yaptıran kişiler açılan menfezlerin kesinlikle kapatmasınlar. Menfezleri açık tutsunlar.”