Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Saraçoğlu, Keşan Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odasını ziyaret etti

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı
Özcan Saraçoğlu, dün Keşan Esnaf Odaları binasına gelerek burada Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan ve bazı oda başkanları ile bir süre görüştü.

Saat 11.00 sıralarında beraberinde Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri Samsun Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Uğur Tüfekçi, Şanlıurfa Zirai Aletler Vasıtaları ve Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Arslan, Malatya Madeni Eşya Odası Başkanı Cemil Çolak ile birlikte Keşan’a gelen Saraçoğlu, Keşan Esnaf Odaları binası girişinde Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Ulusoy, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hasan Temelli, Keşan Bakkal ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel, Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Odası Başkanı Halil Akbınar tarafından karşılandı.

 Önce Esnaf Odaları binasının 1. katında bulunan Keşan Sosyal Güvenlik Merkezi’ne kısa bir ziyaret gerçekleştiren Saraçoğlu ve beraberindekiler, daha sonra hep birlikte Madeni Eşya Sanatkarları ve Demirciler Odası’na geçti.

Federasyon Başkanı Özcan Saraçoğlu’nu makam koltuğuna oturtan Oda Başkanı Hüseyin Erkan, kendilerini Keşan’da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra esnafın sorunlarını anlatmaya başladı.

ERKAN: HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYORUZ

Esnafın her geçen gün biraz daha zor duruma düştüğünü ve şu an için çok kötü günler geçirmekte olduklarını belirten Erkan, esnafın içinde bulunduğu sorunlarla ilgili olarak bugüne kadar çok uğraştığını ve hem iktidar hem de muhalefet partilerinin milletvekillerine, hatta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na defalarca raporlar sunduğunu söyledi. Erkan, defter tasdiklerinin noterler yerine odalar tarafından yapılması, Yunanistan’dan gelecek potansiyel müşteriler için kolaylık sağlanması, emeklilerin Bağ-Kur aylıklarından kesilen 135’er liralar, can suyu kredileri ve sicil affının çıkması konularında çalıştığını, ancak hiçbir şeye muvaffak olamadığını ve derdini kimseye anlatamadığını kaydetti.

Saros Körfezi’nin doğal güzelliği hakkında da bilgi veren Erkan, ancak bu güzelliğin Yayla Balıkçı Barınağı ile her geçen yıl biraz daha fazla bozulmakta olduğunu Saraçoğlu’na da anlattı.

SARAÇOĞLU: YA İPİMİZİ ÇEKECEKLER YA DA İSTEDİKLERİMİZİ YAPACAKLAR

Konuşmasına samimi ve içten karşılama nedeniyle çok teşekkür ederek başlayan Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu, sınır illerindeki küçük esnaf ve sanatkarın bazı kolaylıklardan yararlanması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti. Konuyla ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na yazı yazdıklarını ancak ilgili genel müdürlükten “uygun değildir” yanıtı aldıklarını kaydetti.  Bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Saraçoğlu, bir özeleştiride de bulunarak esnaf olarak kendilerini zamanında yenileyememenin sıkıntısını çektiklerini dile getirdi. Geçen eğitim-öğretim yılında uygulamaya konan 4+4+4 eğitim modelinin küçük esnaf ve sanatkarın çırak yetiştirmesinin önünü kestiğini anlatan Saraçoğlu, küçük esnafın artık eskisi kadar geliri olmadığına ve sıkıntı içine düştüğüne değindi. Önümüzdeki Kasım ayında “Esnaf Şürası” toplanacağını da hatırlatan Saraçoğlu,  “Burada bizim ya ipimizi çekecekler ya da istediklerimizi yapacaklar.” diyerek, yasal düzenlemelerin bu şürada belirleneceğini ifade etti.