Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Turizm Komitesi, dün düzenlediği toplantıyla 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) 2016 Turizm Fuarı’yla ilgili bilgi verildi.

Saat 14.15 sıralarında, Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Turizm Komitesi Başkanı Mustafa İşçimen ile üyeler Kadir Mutaf, Selçuk Ataklı, İsmail Şapçı, Abdullah Ersoy, Süleyman Dost ve Cüneyt Yüksekdağ katıldı.

Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, 28 Ocak’ta, İstanbul TÜYAP’ta yapılacak EMITT 2016 Turizm Fuarı’na katılacaklarını ifade ederek, “Fuara katılarak odamız tarafından etkinlik düzenlenecek. Bu vesileyle hem yönetim kurulu hem de turizm komitesi olarak bir aradayız. 28 Ocak’ta başlayıp, 31 Ocak’ta sona erecek olan EMITT Turizm Fuarı’na, Trakya Kalkınma Ajansı’nın önderliğinde katılarak, Saros Körfezi temalı bir stant açacağız. Saros Körfezi’nin otel işletmecilerini ve güzelliklerini tanıtacağımız, Saros Körfezi’yle ilgili bilgiler yer alan kitapçık, broşür ve çanta oluşturduk. Orada bu dokümanları profesyonel ziyaretçilere dağıtmayı planlıyoruz. 28 Ocak’ta, saat 07.00’de fuara otobüs kalkacak. Kaymakamımız ve belediyemizin de işbirliğinde yapılacak bu ziyarete ayrıca Saros’da kıyısı olan köy muhtarları da davetli. Çünkü yöresel ve yerel anlamda ekonomiyi canlandıracak olan bu köy ürünlerinin de sahile inerken geçtikleri köylerin ekonomiye değer katmalarını istiyoruz. Bunu daha öncede Antalya’da katıldığımız YÖREX Fuarı’nda yaşadık. Az sayıda muhtar gelmesine rağmen gelenlerin memnun olduğunu gördük. Şimdide 10’a yakın kıyı köydeki muhtarları ve turizm işletmecilerimizi bu fuara davet ediyoruz. Hem bilgi sahibi olsunlar, hem de kendilerini geliştirsinler.” dedi.

ÇAMLICA BOCUK GECESİ DE TANITILACAK

Mustafa Helvacıoğlu, fuarda, tescilli Çamlıca Bocuk Gecesi etkinliğinin tanıtımının da yapılacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Ulusal basınında katılımıyla Çamlıca Bocuk Gecesi etkinliğinin tanıtımını yapacağız. Etkinlikle ilgili oluşturulan ekipte stantta olacak. Ekip tam gün etkinlikte yer alacak ve kültür mirasımızı katılımcılara tanıtacak. Ayrıca fuarın açılışını yapacak turizm bakanımızla da Bocuk ekibini bir araya getirmek istiyoruz. Umarız, Çamlıca Bocuk Gecesi’ni bakanımıza tanıtma fırsatı buluruz.”