Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), dün İstanbul’da başlayan EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) 2016 Turizm Fuarı’na katıldı.

Sabah erken saatlerde otobüsle İstanbul’a giden heyet, Tescilli Çamlıca Bocuk Gecesi temalı kıyafetler giyen ve ellerinde dövizler taşıyan gençlerle etkinliği tanıttı. Fuarda ayrıca Saros Körfezi ile ilgili tanıtıcı dokümanlar dağıtıldı. Tanıtıma, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve çok sayıda bürokratta katıldı. Katılımcılara, Çamlıca Bocuk Gecesi’nde dağıtılan kabak tatlısından ikram edildi.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, oda olarak 50 kişilik bir grupla katıldıklarını ifade ederek, “Keşan Kaymakamı Nuri Özder, kıyı köy muhtarlarımız, okul müdürlerimiz, otel ve restoran sahipleri, turizmcilerle fuara hem katılımcı hem de ziyaretçi olduk. Fuarda Bocuk kültürümüzü tanıtmak için gayret sarf ettik. Oldukçada dikkat çekti. Bugün fuarın en dikkat çekici grubuyduk. Ayrıca bölgemizin ve Bocuk’a özgü kabak tatlısını ikram ettik. Bocuk kültürümüzü anlattık, insanlara broşürler dağıttık. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal’a, Bocuk kültürünü tanıtma ve anlatma fırsatı bulduk. Sayın bakanımıza kabak tatlısı ikram ettik. Hatıra fotoğrafları çektirdik. Daha sonra tüm stantları Bocuk ekibiyle gezerek adeta güne damgasını vurduk. Bütün illerin stantlarını gezmeye gayret ettik. Trakya Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu stantta da otel ve turizm işletmelerimizin broşürlerini dağıttık. Saros Körfezi’ni de anlattık ve tanıttık. İpsala Pirinci’nin de küçük bir standını açtık. Çok başarılı bir gün geçirdik. Ulusal pazarın ayağına gittik. O kadar yarış olan bir pazarda bizde etkinliklerimizle yerimizi aldık.” dedi.