MURATARKAN

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Savcu, aynı zamanda Türkmen ve Siğilli Köylerinde yaşayan roman vatandaşlarının ve Keşan’a 2. Etap TOKİ konutlarının yapılması isteklerini de Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiklerini kaydetti.

BAŞBAKANIMIZ İLE BİRLİKTE İSTİŞAHARE YAPMA FIRSATI BULDUK

“Romanlarla Buluşma Etkinliği” kapsamında protokole Başbakan ile aynı masada yer almak ve yemek yemenin onurunu yaşadıklarını belirten Savcu, “Etkinliğe ülkenin her yerinden gelen derneklerin ve STK’lerin de buluştuğu Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu, milletvekillerimiz ve üst düzey yetkililer ile birlikte çok güzel bir toplantı oldu.  Sayın Başbakanımız ile Tarım Bakanımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın da yer aldığı yemekte de ayrıca yer aldık. Protokolde Sayın Başbakanımız ile aynı masada yer almak ve yemek yemenin onurunu yaşamakla birlikte Sayın Başbakanımız ile birlikte yaklaşık olarak bir iki saat istişare yapma fırsatı bulduk. Bu bir iki saat bizler için çok önemliydi. Biz günün önemi  için kendisine Edirne’mizin sembollerinden olan aynalı süpürgemizi hediye ettik. Kendisi çok olumlu karşıladı. Hediyemizi kabul ettiği içinde teşekkür ediyoruz.” dedi.

TÜRKMEN VE SİĞİLLİ KÖYÜ HAKKINDA GEREKLİ SÖZLERİ ALDIK

Türkmen ve Siğilli Köyü hakkında gerekli sözleri aldıklarını ve aynı zamanda Keşan’a  2. Etap TOKİ Konutlarının yapılması gerektiğini ve konu ile ilgili olarak çok talep olduğunu da ayrıca söylediklerini kaydeden Savcu, “Bizler sadece oraya yemek için gitmedik. Türkmen Köyü ve Siğilli Köyünde roman vatandaşlarımızın ikamet ettiğini ama birçoğunun toprağı olmadığını ve bu bölgemizde toprak reformunun gerçekleştirilip en azından  10’ar dönümlük bamya ekmeleri için yer verilmesini talep ettik. Elimizde bulunan raporları Sayın Başbakanımıza ilettik. Girişimcilik ile ilgili olarak roman kardeşlerimiz için KOSGEB üzerinden daha teşvik edici olunabileceğini, işlerinin daha da kolaylaştırılması gerektiğini ve girişimcilik kredilerinin 50 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkmasını, roman kardeşlerimizin iş gücü piyasasına ve iş dünyasına kazandırılmasını, karma eğitimden yana olduklarını ve roman çocuklarının ağırlıklı bulunduğu okullarda tiyatro ve spor salonlarının yapılması konularında Sayın Başbakanımızla birlikte birebir görüştük. Edirne ve İpsala’da aynı zamanda toprak reformu yapılması gerektiğini başka sorunlar ile birlikte ilettik. Bizler zaten Edirne Milletvekilimiz olan Sayın Rafet Sezen ile birlikte sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz Sayın Başbakanımıza elimiz dolu gittik. Hazırlıklı gittik. Yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdik. Türkmen ve Siğilli Köyü hakkında gerekli sözleri aldık. Konuyu ilgilendiren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in de orada olması bizim için büyük bir şanstı. Biz dosyalarımızı teslim ettik. Sayın Başbakanımız dosyamızı Sayın Çelik’e verdi. Sonraki günün sabahı Sayın Tarım Bakanımızdan dün itibariyle olumlu dönüş aldık. Önümüzdeki günlerde Türkmen ve Siğilli Köyü temsilcileri ile birlikte Ankara’da Bakanlığımızda  ağırlayacaklar. Bu bizi ayrıca heyecanlandırdı. Türkmen köyünde  137 tane bamya üretimi yapan ama toprağı olmayan vatandaşımızın listesini isim isim verdik. Siğilli Köyü içinde tam rakam belli olmamakla 50-60 bamya üretimi yapan ama toprağı olmayan vatandaşlarımızın listesini de birlikte verdik. Hem seralar kurulacak hem de bamya üretimi yapan vatandaşlarımıza toprak kiralanacaktır. Keşan’ımıza ayrıca 2. Etap TOKİ konutlarının yapılması gerektiğini de konu ile ilgili olarak çok talep olduğunu da ayrıca belirttik.” şeklinde konuştu.

BİZLER AK PARTİYE GÜVENİYORUZ, İNANIYORUZ

Projelerin kâğıt üzerinde kalmayacağına tüm kalbiyle inandıklarını belirten Savcu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bizim bu sorunlarımızdan birisi de erken evlilik ile ilgili olarak bir yasa vardı. Çıkarılıp geri çekilen bir yasaydı. Bu yasanın geri çekilmesinde de en çok mağdur olan roman vatandaşların olduğunu verilerle ve isimlerle, yaşanan olayların ayrıntıları ile birlikte Sayın Başkanımıza verdik. Konuyla ilgili olarak referandumdan sonra gündeme geleceğini ve bunlarla ilgili olarak birkaç değişikliklerin yapılacağını söyledi. Bizler AK Partiye güveniyoruz, inanıyoruz. Hükümetimiz zaten roman vatandaşlarımıza verdikleri sözleri zaten tuttu. Sayın Başbakanımıza büyük bir dosya teslim ettik. Hatta biz dosyayı verir vermez gerekli çalışmaları başlattıklarına şahit olduk. Biz özellikle devlet büyüklerimiz ile bir araya gelemiyorduk. Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi konuşamıyorduk. Artık AK Parti ile roman politikasının oluşması zaten ortadadır. Bu projelerin kâğıt üzerinde kalmayacağına tüm kalbimizle inanıyoruz. Sayın Başkanımızın bizlere ve kamuoyuna gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum ve bunu açıklamaktan büyük bir onur yaşıyorum.”