30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Yönetim Seçimleri Keşan’da 223 sandıkta gerçekleştirildi. Keşan’daki seçimler olaysız geçti. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 23 kişiyi yakaladı. Bunların 17’si Keşan Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, 1’i kadın 5’i erkek toplam 6 kişi de tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ENGELLİ VATANDAŞLAR SORUN YAŞADI

Her seçimde ve hayatın her alanında olduğu gibi dün yapılan seçimlerde de engelli vatandaşlar, sandıklara ulaşmakta ve oylarını kullanmakta zorluk çekti. Yetkililerin ve vatandaşların yardımıyla, engelli vatandaşlar oylarını kullanabildi. Birçok sandıkta, sandık görevlilerinin aşağıya inerek engelli yurttaşlara oy kullandırmasına izin verilmediği için, bazıları binbir güçlükle üst katlara çıkarken, bazıları da oy kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı.

KAVŞAK İNŞAAT ÇALIŞMASI YÜZÜNDEN SEÇMENLER YUSUF ÇAPRAZ’A ULAŞAMADI

Keşan’ın kavşaklarında başlatılan inşaat çalışmaları yüzünden bazı yolların kapatılması nedeniyle, Enez Kavşağı yakınındaki Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’ndeki sandık görevlileriyle, oy kullanacak vatandaşlar, okula ulaşmakta zorluk çekti. Vatandaşlar araçlarından inip, yaya olarak sandık başına gidebildi.

KAHVEHANELERİN KAPATILMASI TEPKİ TOPLADI

Seçim yasakları kapsamında, kahvehanelerin kapatılması vatandaşların tepkisine neden oldu. Oy kullanan vatandaşlar, havanın da güneşli olması nedeniyle, sokağa çıktı ancak kahvehanelerin kapalı olması yüzünden zamanını geçirecek yer bulamadı. Oy kullanılan pek çok okulun yakınında bulunan kahvehanelerin kapalı olması nedeniyle, görevliler ve seçmenler, su ve sıcak içecek ihtiyaçlarını karşılamakta da zorlandı. Seçimlerde ilk kez yaşanan bu yasak, hem kahvehane işletmecilerinin, hem de vatandaşın tepkisine neden oldu.

OYLARIN SAYIMI UZUN SÜRDÜ

Dün yapılan Yerel Yönetim Seçimleri’nde, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyelikleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlık seçimlerinin birarada yapılması nedeniyle oy sayımı uzun sürdü. Keşan İlçe Seçim Kurulu’na ilçe merkezinden ilk sonuçlar, saat 19.30 sıralarında ulaşmaya başladı.

İLK SANDIKLAR KÖYLERDEN

Keşan’a ulaşan ilk sandık sonucu, 1191 No’lu sandık oldu. Saat 18.15 sırasında Keşan Hükümet Konağı’na gelen bu sandığı, saat 18.25’te Mercan Köyü’ndeki 1207,  saat 19.45’te Çelebi ve Yerlisu köylerinden gelen sandıklar izledi. Keşan merkezden gelen ilk sandık sonucu ise, Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden 1134 No’lu sandık oldu. Daha sonra diğer sandıklar da Keşan’a ulaştı.