AYGÜL KONAR

Sigorta sektörü 2018 yılında aradığını bulamasa da belirli bir şekilde arttığını vurgulayan Yılmaz, 44 milyar 182 milyonluk prim üretiminin 38 milyar 11 milyonu hayat dışı, 6 milyar 271 milyonu hayat sigortaları olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

“SİGORTALILIK ORANLARININ VE SİGORTAYA İLGİNİN ARTMASINI BEKLİYORUZ”

Yılmaz, sigortalılık oranının ve sigortaya ilginin artmasından yana olduklarını belirterek:“Bu primlerle 7 milyon 680 bin 355 adet teminat verilmiş olup sigortadan yararlanan kişi sayısı 1 milyon 843 bin 879’dur. Bu bizim istediğimiz seviyelerin henüz daha altındadır. Biz sigortalılık oranlarının ve sigortaya ilginin artmasını bekliyoruz. Bunlar için de devlet destekli sigortalarla ve zorunlu sigortalarla, hem sigortalarda prim artması hem de mağduriyetlerin önlenmesi için prim havuzlarının büyümesini göz önüne almaktadır ve desteklemektedir. Daha önce trafik sigortalarına taksit yapılamazken şimdilerde taksit yapılabilir hale gelmiştir. İş yerleri poliçeleri ve konut poliçeleri hala kendini korumaktadır. Ödenebilir seviyededir. Hasar anında da mağduriyetler önlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ayrıca sağlık sigortalarının her yaşa ve verilecek her teminata göre arzulanan primlerle arzu edilen güvenceler alındığını da belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:“Sosyal güvenlik desteğinin yanında sağlık sigortaları da yine halkımız için ek bir güvenceyle masraf azaltıcı önlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklara karşı baş edilecek bir hasarın yarasını en kolay çözüm önerisi sigortadır. Bildiğiniz gibi başa bir şey geldiğinde de satın alamayacağımız tek şey sigortadır. Prim üretimi arttıkça poliçe bedelleri de azalacaktır. Bu havuz çoğaldıkça mağduriyet azalacak, primlerde azalacaktır. Poliçe hasar ödemeleri de kolaylaşacaktır. Artık ekonomik zorluklardan bahsedip satın alma zorluklarından bahsettiğimiz şeyler başa gelecek bir hasarda yerine ihmal maliyetlerinin çok ağır olduğunu düşünürsek sigorta bedelinde de makul şekilde ödenebilir.”

Yılmaz, son olarak trafik, konut ve iş yeri sigortalarının taksitlendirmelerinde bütçeye yük olmadığını kaydederek,“Trafik sigortalarında 6 taksit ödemeler, konutlar da ve iş yerlerinde 9 takside kadar sunulan bir ödeme planlarıyla bütçemizde de büyük çeyrekte ağır bir yük vermediği için sigortaları vazgeçilmezlerden öne alıp yapılması gerekenler arasına alarak bütçemizde yer bulmasını arzu ediyoruz. Bizim arzumuz 2019 yılında da herkesin sigorta güvencesinden yararlanması ve mağduriyetlerin önlenmesinden yanadır.”şeklinde konuştu.