SONGÜL KONAR

Keşan Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin 3. yıldönümü nedeniyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında, dün Asri Mezarlık'taki şehitlik ziyareti sırasında, Hastane Caddesi üzerinde bulunan Şehitlik Anıtı'nın taşınmasıyla ilgili görüş alışverişi yapıldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, tören sonrasında, Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez'e Asri Mezarlık önünde bulunan ve Keşan Belediye Meclisi toplantısında, düzenleme yapılmasının görüşülerek karara bağlandığı alana bir Şehitlik Anıtı yapmak istediklerini paylaştı. Düzenleme kapsamında, Hastane Caddesi üzerindeki Şehitlik Anıtı'nın da bu alana taşınmak istediklerini ifade eden Helvacıoğlu, "Göründüğü gibi şehitlerimizin kabirleri arasındaki koridorda programlar yapmak zorunda kalıyoruz. İnşallah böyle bir çalışmamız olacak. Gelecek yıla yetiştirebilir miyiz bilemeyiz ama bölgemizdeki diğer il ve ilçelerde güzel şehitlik alanları var. Bizim de şehitlerimize önemi arttırarak, dualarımızı daha iyi ortamda yapmayı düşünüyoruz. Tabiî ki kamuoyunda da paylaşacağız. Yaptık oldu olmayacak." dedi.

Mustafa Helvacıoğlu'nun bu açıklamasının ardından, Hastane Caddesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nın, Asri Mezarlık karşısındaki, düzenlemesi yapılacak alana taşınmasını istediklerini dile getiren Ferhat Dönmez, "Hastane Caddesi üzerindeki Şehitlik Anıtı'nın kaldırılarak, belirtilen alanda, çok daha güzel bir anıt oluşturulmasını istiyoruz. Burada yapılacak şehitlikte, şehitlerimizin fotoğrafları yer alacak. Ziyaret edilebilecek, görselliğin de Şehitlik Anıtı'na yakışacak bir düzenleme olacaktır. Beklediğimiz Şehitlik Anıtı'nı biran önce yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Şehitlik Anıtı'nın yeni yerine taşınması durumunda, boşalan yerin nasıl değerlendirileceği sorusu da daha şimdiden kafalarda yer etmeye başladı.