Trakya Kalkınma Ajansı Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen 10.Sebze Tarımı Sempozyumu’na katıldı.

1996 yılından başlayarak her iki yılda bir, farklı illerin ev sahipliğinde üniversite ve araştırma enstitülerinde düzenlenen Ulusal Sebze Tarımı Sempozyumlarının onuncusu 2-4 Eylül 2014 tarihleri arasında Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Tekirdağ’da düzenleniyor.

Üniversite, araştırma enstitüleri, kamu kurum ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı sempozyumun açılışına Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin katıldı. Açılış konuşmaları ardından sempozyuma katkı sunan kurum temsilcilerine plaket takdim edildi. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e plaket, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet İstanbulluoğlu tarafından sunuldu. Sempozyumun ilk gün programı bildiri sunumlarıyla devam etti.

Ülkemiz sebze tarımına katkı sağlayacağı düşünülen 10. Sebze Tarımı Sempozyumu’nda, yürütülen son araştırmaların sonuçları bilimsel ortamda tartışılarak değerlendiriliyor. Ayrıca sebze tarımı ile ilgili üniversite, araştırma enstitüsü, diğer kamu ve özel sektör kuruluşları çalışanları ve üreticiler bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma ve işbirliği yapma imkanı buluyor.