Sezen’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Bakan Yardımcımız Hasan Ali Çelik tarafından düzenlenen toplantıda Edirne’deki mevcut sanayi tesisleri ve Lalapaşa Organize Sanayi’nin durumu ve problemleriyle; Keşan’da kurulma aşamasında olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin durumu ve Edirne İl çapında mevcut Küçük Sanayi Sitelerinin çalışma durumları sorunları ve yapılması gereken düzenlemeler üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Üretimde reform paketi kanununun hazırlandığı bu nedenle üretim safhalarında oluşan problem ve sorunların ortadan kaldırılması ile ilgili kanuni düzenleme çalışması başlatılmış olup en kısa sürede kanun çıkartılacaktır. Küçük orta ve büyük ölçekli sanayi tesislerinin desteklenmesi ve KOSGEB kredileri ve faizsiz destekler ile ilgili bilgiler alındı

AB – Türkiye Mali İşbirliği – Katılım Öncesi Yatırım Aracı ile Bakanlığımızın öncülüğünde Türkiye’de kümelenme ihracatın teşvik edilmesi, yeni teknolojiler, risk sermayesi, kredi garanti fonu, belgelendirme ve standardizasyon, araştırma geliştirme, inovasyon, bilişim alt yapısı ve fikri mülkiyet hakları konusunda proje bazlı desteklemelerin kullanılmasında her türlü desteğin verilmesi konularının görüşüldüğü toplantının sonunda ilimiz ile ilgili konularda il bazında açıklamalar yapılıp Bakanlığımızın desteği yanımızdadır.” dedi.

Sezen ayrıca “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile Bakan Yardımcımız Hasan Ali Çelik’e çok faydalı bir toplantı düzenledikleri için teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.