SONGÜL KONAR

Dün, saat 14.30 sıralarında Keşan TSO Konferans Salonu’nda başlayan toplantıya; Edirne SGK İl Müdürü Süleyman Lale, İŞ-KUR İl Müdürü Şengül Çildam, MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Başkanı Eralp Batman, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kadir Mutaf, Murat Arıkan ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

MUTAF: “HER ÜYEMİZİN SORUNLARI İLE AYRI AYRI İLGİLENİYORUZ”

Toplantıda ilk olarak söz alan Mutaf, “Keşan, İpsala oda ve borsaları olarak, öncelikle görevimiz üyelerimizin sorunlarını, projelerini çözüm önerileri ile birlikte, TOBB aracılığı ile ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek bu sorunlara dair çözümlerin aranması konusunda girişimlerde bulunmaktır. Öncelikle, ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, her üyemizin sorunları ile ayrı ayrı hassasiyet ile ilgilendiğimizi bilmenizi isteriz.

Gerek finansman gerekse bürokratik konularda sorunları çatı örgütümüz TOBB kanalıyla gereken mercilere iletmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

BATMAN: “TİCARİ İŞLETMELERİMİZ HEPİMİZ İÇİN BİR DEĞER”

Daha sonra söz alan Batman, “Ticari işletmelerimiz, şüphesiz ki hepimiz için bir değer. Bu değerleri hepimiz korumak kollamak zorundayız diye düşünüyoruz. İşletmelerimizi bir sac ayağı gibi düşünecek olursak bu sac ayağının biri bizleriz ve her işletmede varız. Amacımız işletmelerimizi ileriye taşımak.” şeklinde konuştu.

LALE: “EDİRNE’DE YAPILANDIRMA YASASIYLA İLGİLİ 11 BİN 801 BAŞVURU OLDU”

Eralp Batman’dan sonra konuşan Süleyman Lale ise şunları kaydetti: “Edirne’de 7143 sayılı yapılandırma yasasıyla ilgili olarak 11 bin 801 başvuru oldu. Bu başvuru sonucunda toplam olarak 290 milyon 161 bin 248 TL’lik alacağımız yapılandırılmıştır. Yaklaşık olarak 61 milyon 665 bin 315 TL’lik tahsilat ilk etapta yapılmıştır. Bu bizim için önemli bir oran.  Bu nedenle işverenlerimize ve meslek mensuplarımıza teşekkür ediyorum. ”

ÇİLDAM: “MEGİP PROJESİ KAPSAMINDA NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYAÇLARININ KARŞILANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Son olarak söz alan Çildam da “Bilindiği üzere tüm dünyanın hatta gelişmiş ülkelerin bile en önemli sorunlarından biri işsizlik diğeri mesleksizlik olduğuna göre İŞKUR, istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla aktif iş gücü programları kapsamında programlar düzenlenmekte. İŞKUR aktif iş gücü programları kapsamında MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü) Türkiye İş Kurumu ve Odalar Borsalar Birliği tarafından imzalanmıştır. MEGİP Projesi kapsamında nitelikli eleman ihtiyaçlarının karşılanacağını düşünüyoruz. ” ifadelerini kullandı.