Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Sigortacılar Komitesi, Ankara'da düzenlenen "1. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi"ne katıldı.

Sigortacılar Komitesi, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin ilk kez buluştuğu kongreye, Komite Başkanı Sedat Yılmaz, Başkan Yardımcısı Cengiz Tanman ile Komite üyeleri Adnan Uslu ve Ali Ağaoğulları'ndan oluşan heyet ile katıldı.

Komite Başkanı Sedat Yılmaz, Ankara dönüşü yaptığı açıklamada, 6-7 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen kongrenin oldukça faydalı ve olumlu gelişmeler ile geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: Türkiye'de sigorta sektöründe çalışanlar ile akademisyenlerin biraraya geldiği ve bu kapsamda bir ilk olma özelliği taşıyan < 1. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi > Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Bizler de Keşan TSO Sigortacılar Komitesi olarak kongreye katılarak sektörün kapsamlı bir şekilde ele alındığı bu organizasyonda odamızı temsil ettik."

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ İLE TANIŞMA FIRSATI BULDUK...

Ekonomik büyüme ve sigortacılık temasında geçen kongre kapsamında, sektörün önemli isimleri ile tanışma fırsatı bulduk. Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap  ve sektörün önde gelen birçok önemli isminin katıldığı kongrede sorunlarımızı dile getirdik. Sektörde çalışanlar ve temsilciler için son derece olumlu ve faydalı geçtiğini düşündüğümüz kongrede, temel sigortacılık, sigorta muhasebesi ve denetim, sorumluluk sigortaları, gelişmiş ülkelerle karşılaştırmalar, sigorta sahtekarlıkları, sızıntılar ve Türkiye'deki etkileri gibi konular öne çıktı."

Sedat Yılmaz açıklamasının sonunda, Keşan TSO Sigortacılar Komitesi'nin, bölgede sigorta bilincinin artması ve sigortacı - müşteri güveninin daha da sağlam bir zemine oturtulması için çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini dile getirdi.