Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Sigortacılar Komitesi Üyeleri "Sigorta Haftası" kapsamında bazı kurum ve kuruluşlara ziyaret gerçekleştirdi.

27 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyaretlere, Keşan TSO Sigortacılar Komitesi Başkanı M. Sedat Yılmaz, Başkan Yardımcısı Cengiz Tanman ile Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Koru, Ali Ağaoğulları ve Adnan Uslu katıldı.

Saat 10:00'da Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ziyareti ile programa başlayan komite üyeleri burada sigorta bilincinin yaygınlaşması gerektiğinin altını çizdi.

Bekir Dınkırcı da komite üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

SİGORTALILIK BİLİNCİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA YAYGINLAŞIYOR

"Artık bütün kavramları profesyonellik seviyesinde ileriye taşımak gerekiyor. Bu kavramların en önemlilerinden biri de sigortadır. İrademiz dışında yaşanan afetlerde her şey olabiliyor. Mal canın yongasıdır. Ülkemizde sigorta bilinci ve sigortalılık oranı her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Olması gereken de budur."

SİGORTA MALİYETLERİ ARTIK OLDUKÇA UCUZ

Bekir Dınkırcı'nın ardından konuşan Komite Başkanı M. Sedat Yılmaz ise sigortalanmanın artık oldukça ucuz maliyetli olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Sigorta Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde sizler kanalıyla vatandaşlarımızı bilinçlendirelim istiyoruz. Günümüzde sigorta işi ile uğraşanlar yalnızca sigortacılık yapar hale gelmiştir. Bu sektör adına oldukça önemlidir. Bunun da vatandaşlarımıza yansıyarak sigortaya ve sigortacılarına güvenmelerini istiyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz, sigortalanma gereğini maliyetler nedeniyle düşünmeden, araştırmadan hemen kestirip atmayalım. Sigorta maliyetleri artık oldukça ucuz, bu gün 100 TL'ye bir konutun yıllık deprem sigortası yapılabiliyor. Senelerdir kazandıklarımız bir kıvılcım ile yok olabiliyor, ama güvenceniz varsa mağdur olmuyorsunuz."

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Keşan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen'i makamında ziyaret eden komite üyeleri burada, "Sigortacılık bilincinin gelişmesinde en önemli partnerimiz Emniyet Teşkilatıdır" mesajını verdiler.

Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile bir araya gelen Keşan TSO Heyeti, bölgede sigorta bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda fikirlerini paylaştılar.

Komite üyeleri daha sonra Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ebru Onurlubaş'ı ziyaret etti.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri ile komitenin işbirliğinde sektör ile ilgili gerçekleştirilebilecek projeler üzerine temaslarda bulunan komite üyelerinin öğleden sonraki programında ise İpsala vardı.

Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen ziyaret programının İpsala bölümü, İpsala Kaymakamı M. Ali Gürbüz ile başladı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ile bir araya gelen heyet burada sektör sorunlarını paylaştı.

Ziyaret programı İpsala İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider ile sona erdi. Adem Gider, sigorta bilincinin yaygınlaşması için kurumlar olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek komite üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.