Esnaf ziyaretlerine başlama kararı aldıklarında tereddüt etmişler. Esnaf ziyaretinde konuşma fırsatı bulduğum AKP’lilerin ifadesi bu. Yaptıkları ziyaretlerden aldıkları değerlendirmelerin kendileri açısından önemine vurgu yapıyorlar.

Amaç yerel seçim. Genel sorun ve genel politik konulara kesinlikle girmiyorlar.

Keşan’da neler yapılmalıdır?

Keşan’a nasıl bir yerel yönetim? Sorularına yanıt aramaktalar. Aldıkları tepkilerin kendilerine yol gösterici olacağı görüşündeler.

Hedefleri güçlü bir belediye meclisi oluşturmak. Keşan’ın ufkunu açacak üretken düşüncelerin temsil edildiği bir belediye meclisi. Meclis üyelerinin çeşitli siyasal görüşten olabileceklerini öngörmekteler.

Bu noktada ağırlıklı olarak merkez sağ oyların AKP’ye nasıl getirileceği noktasında fikir jimnastiği yapıyorlar. Keşan’da diğer partilere giden merkez sağ oylar hedefte.

Merkez sağ oyların AKP’ye kazandırılmasında klasik yöntemleri kabul etmiyorlar. Bu tavırlarını, tanınan, bilinen ad ve soyadlar yerine tabana inmenin daha yararlı olabileceği yönünde düşünceleri var.

Yazın sıcak günlerinde siyaset tatile çıkmadı bu yıl, AKP alan çalışması içinde. Her an bir kahvede, kaldırımda, parkta insanlarla iç içe olmaktan doğan isteklerini hayata geçiriyorlar. Bu çalışma yöntemi ile diğer partilere bir mesaj vermiş olabilirler mi?

Belediye Başkan aday adayı Mustafa Mercan bir taraftan, yönetim diğer taraftan Keşan’da önümüzdeki dönem yerel yönetimde biz olmalıyız diyorlar.

Bir boşluk dolduruyorlar. Alışılagelmiş ötesi yöntem izliyorlar. Yazın tatile çıkan kesimin yarattığı boşluğu iyi görmüşler. Toplum kesitleri bu tür ziyaretlerin dönemsel olarak yapılmamasından yakınıyorlar. Seçim dönemi herkes geliyor diyorlar haklı olarak.

Yaklaşan Ramazan ayında AKP yönetimi bu ziyaretleri yoğunlaştırır. İnsanlarla temas etmek olumlu sonuç verir yerel siyasette. Halkın kendisine dokunduğu veya dokunabildiği siyasiler avantajlıdır. Siyasal çalışmalarını yaz tatiline çıkaranlar AKP’nin olumlu yankı bulan bu alan çalışmalarından vazife çıkarabilirler mi?

Siyasal kalibrelerine bağlı.