Aksal, Dünya çocuklarının bayramını kutladı

SONGÜL KONAR

AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Aksal, mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bizlere bu güzel ülkeyi ve bu bayramları armağan eden ecdadımızla ne kadar övünsek azdır” dedi. 

“23 NİSAN BARIŞ, DOSTLUK, KARDEŞLİK MESAJININ TÜM DÜNYAYA YAYILDIĞI ÖZEL BİR BAYRAMDIR”

TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanaklarının milli egemenlik ve milli irade olduğunu hiçbir zaman unutmadan, milli birlik ve bütünlük içinde büyük Türkiye’yi inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Aksal, mesajında şunlara yer verdi: “23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla başlayan büyük ve şanlı yürüyüşümüz 100 yıl sonra aynı heyecan ve azimle devam etmekte. Gazi Meclisimizin bu kutlu yürüyüşüne halel getirmeden, birlik ve beraberliğimizi perçinleyerek 100 yılda atlatılan onlarca badireden sonra yine ortak ideallerde buluşarak, Türkiye’nin ve dünyanın geçtiği olağanüstü dönemden de alnımızın akıyla, güçlenerek çıkacağımızdan hiç şüphe duyulmaması gerekir. Dünyada kuruluşu ve işleyişi bakımından örneği olmayan TBMM, dünya parlamentoları arasında da en itibarlı meclislerden biridir. Kurulan devletler parlamentolarını sonradan oluştururken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde oluşturulan İlk Meclisimiz ise ilelebet yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. TBMM, bu yönüyle, kurtuluşun ve kuruluşun da nüvesidir. TBMM, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefleri doğrultusunda her dönem üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmiş, milletin övünç kaynağı olmuştur. Türkiye’nin 100 yılına ışık tutan TBMM, inanıyorum ki yüzyıllar boyunca bu güzel ülkenin geleceğini aydınlatacak, gençlerimize ilham olacaktır. Türkiye, son yıllarda yaptığı köklü reformlarla birçok kazanım elde ederken, bu başarıda TBMM’nin rolü de büyük olmuştur. Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olacağına, yaşanılan sorunların tümünü bertaraf edeceğine inancım tamdır. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan edilen bu bayram vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki gelişmiş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Türkiye, çocuklarımıza bırakacağımıza vereceğimiz en güzel hediye olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklar aracılığıyla Türkiye’nin barış, dostluk, kardeşlik mesajının tüm dünyaya yayıldığı özel bir bayramdır. Bu yıl dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle kısıtlı imkânlarla kutlansa da coşkumuzun tüm dünyaya yayılması engellenememiştir. 23 Nisan akşamı saat 21.00’de bütün Edirnelileri evlerinden balkonlardan İstiklal Marşı okumaya davet ediyorum. Dünya çocuklarının bayramını kutlar, nice yüz yıllar boyunca bayramın kutlanacağını vurgulamak isterim. Bu özel bayramı sadece Türkiye’nin değil tüm dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bu vesileyle yarın başlayacak Ramazan ayının da milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

************

Pekcanlı: “Bu bayram tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı ilk ve tek bayramdır”

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünde kutlama mesajı yayınladı.

Ulusal bağımsızlığa kavuştuğumuz 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin 100. Yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten Pekcanlı, mesajında şunlara yer verdi: “23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla Cumhuriyet’imizin ilan edilmesi yolunda özgürlük ve bağımsızlığımızın temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluş gününü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek çocuklara gösterdiği değeri ve önemi, milletine duyduğu inancını ve sevgisini bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Atatürk vatanı korumak, çocukları korumakla başlar demiştir. Bu bayram tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek bayramdır. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldan ilerledik ve ilerleyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk Milletinin geleceği, bu günkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır’ sözüyle çocuklarımıza olan güvenini ortaya koymuştur,  Ulusal Bağımsızlığımıza kavuştuğumuz 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin  100. Yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu anlamlı günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Çocuklarımızın çocukluklarını yaşayacağı, barış kardeşlik ve dayanışma duygularıyla gelecek kaygısı duymayacakları bir ortamda büyümeleri dileğimle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.”

*************

Gaytancıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Gaytancıoğlu, “Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı biraz daha karmaşık duygularla kutluyoruz. Bir yandan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100’üncü yıl dönümünün gururunu yaşarken diğer yandan Kovid-19 salgını nedeniyle karşı karşıya bulunduğumuz sıkıntılar ile kaybettiklerimizin verdiği üzüntü bizlere hep birlikte bayram kutlama imkânı vermemektedir” dedi.

“AKILLA YÜRÜTÜLEN BİR MÜCADELE VE KARARLILIĞIN ÖNÜNDE HİÇBİR ŞEY DURAMAZ”

Ankara’da milli egemenlik ilkesiyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geçen yüz yıl içinde milletin kalbi olduğunu dile getiren Gaytancıoğlu, “Yüz yıl önce çok daha zor şartlarda Türkiye Büyük Millet Meclisini açan; kimlere hizmet ettiği bilinmeyen Saray’ın karşısına ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’ diyerek dikilen; ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ ilkesiyle ulusal kurtuluş savaşımızı kazanıp Cumhuriyetimizi kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının bize öğrettiği şudur: Akılla yürütülen bir mücadele ve kararlılığın önünde hiçbir şey duramaz. Bunun için de diyoruz ki: Bu günleri aşacak ve önümüzdeki yıllarda Bayramımızı, çocuklarımızla, gençlerimizle, yaşlılarımızla hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Ankara’da ‘milli egemenlik’ ilkesiyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi geçen yüz yıl içinde milletimizin kalbi olmuştur. Milletimiz adına karar alma yetkisi ondadır. Milli egemenlik sadece kararlar almak, kanunlar yapmakla olmaz. Milli egemenliğin gerçekten olması için iktisadi bağımsızlığın da olması gerekir. Çünkü milli egemenlik; sarayın kulu iken milletin efendisi olan köylümüzün tarlasını ekmesi, ektiğinin karşılığını almasıdır. Ülkemizi baştanbaşa ören demiryolları, limanlardır. Milli egemenlik, ülkemizin en uzak köyündeki bir çocuğun hak ettiği eğitim olanaklarına sahip olmasıdır. Hiçbir vatandaşın yatağına aç girmemesi, açıkta kalmamasıdır. Milli egemenlik, milletimizin ürettiğinin, milletimizde kalması, emperyalizme verilmemesidir. Yüz yıl önce egemenliğini eline alarak Türkiye Büyük Millet Meclisini açan milletimiz bir daha bu egemenliği saraylara vermeyeceği gibi yaşadığımız günlerde önemini bir kez daha anladığımız iktisadî bağımsızlık ve ihtiyaç duyduğu ürünleri yurdunda üretme kararlılığından vazgeçmeyecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yüzüncü yılında başta geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere milletimizin bayramını kutluyor; ülkemizi kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve hasretle anıyorum” dedi.

*************

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran’ın 23 Nisan mesajı

HABER MERKEZİ

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 100. Yılı kutlanan Meclisimizin açılışı ve 23 Nisan Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Demirkıran’ın mesajı şöyle; “Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgal edilmiş vatan topraklarını kurtarmak ve bu topraklar üzerinde bağımsız bir devlet için mücadele etmiştir. Bu hedefi gerçekleştirmek içinde; hâkimiyetin ‘kayıtsız-şartsız’ millete ait olduğu prensibinden hareket edilmiştir. Milletimiz dualarla açılan Meclis'in öncülüğünde tarihe adını altın harflerle yazdıran bir kurtuluş destanına imza atmıştır. Bugün meclisimizin kuruluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Peki bu kutlama hangi şartlarda yapılıyor, manzaraya bir bakarsak neler görüyoruz. 100. yılda ‘Başkanlık’ sistemine kurban edilen bir meclisle karşıyayız. Meclisin yetkilerinin kısıldığı, denetim yetkilerinin elinden alındığı, bakanların meclise hesap vermediği, en önemli görevi kanun yapmak olan meclisin çıkan  kanunların çoğunu ‘sonradan’ haber aldığı  günleri yaşıyoruz. 23 Nisan aynı zamanda çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayramdır. En değerli varlığımız çocuklarımızdır. Onlar geleceğimizin teminatıdır. Ahlaki ve manevi değerlere bağlı, vatan sevgisiyle büyüyen bir nesil yetiştirdiğimiz takdirde geleceğimiz güvencede olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”