SONGÜL KONAR

Saylam, 7 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek Keşan Belediyesi Meclisi toplantısında görüşülmesi ve karara bağlanması için dün hazırladığı dilekçesini Yazı İşleri Müdürlüğüne verdi.

MART AYI GÜNDEMİNE ALINIP GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTEDİ

Bülent Saylam daha önce 2 kere konu ile ilgili kendi köşesinden yaptığı çağrıyı bu sefer resmiyete döktü. 5393 Sayılı Belediye Kanununun ilgili maddesi gereğince tesise ad verilmesi için başvuruda bulunan Saylam, dilekçesinde “2014 yılında temeli atılan ve yakın zamanda hizmete giren Keşan Atıksu tesisine 16. Dönem Edirne Milletvekili Süleyman Sabri ÖZNAL'ın adının verilmesinin Belediye Meclisinin Mart ayı gündemine alınıp görüşülmesini saygılarımla arz ederim.” İfadelerini kullanarak önerisinin meclis gündemine alınmasını istedi.

KADIKÖY BARAJININ VE EDİRNE SEDDESİNİN MİMARINA AHDE VEFA

Öznal’ın Keşan ve Bölgenin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de büyük hizmetlerinin olduğunun altını çizen Saylam, dilekçesinde Öznal’ın özgeçmişini yer verdi. Saylam, Süleyman Sabri Öznal’ın, Su ve Baraj, Yüksek İnşaat Mühendisi olarak Karayolları Van Bölgesi Mühendisi, DSİ (Devlet Su İşleri) Genel Müdürlüğü Edirne Teşkilatı Sulama ve Barajlar Başmühendisi, DSİ Trabzon, Rize ve Gümüşhane Başmühendisliği yaptığını ve bugün Keşan'ın içme suyunun karşılandığı, Kadıköy'den Mercan köyüne kadar tarım topraklarının su altında kalmasını engelleyen Kadıköy Barajı ile Edirne'den Enez'e kadar Meriç Nehri'nin su baskılarını engelleyen seddenin inşasının başmühendisi olduğunu hatırlatarak Keşan Belediyesinin Atıksu Tesisin Süleyman Sabri Öznal’ın adının son meclis toplantısında görüşülüp verilmesi ile Öznal’ın adının bu şekilde yaşatılacağını ve gelecek kuşaklara aktarılacağını kaydetti.