AYGÜL KONAR

"BİZ, YOLLARIN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Keşan’da doğalgaz çalışmaları olması nedeniyle, bazı yollarda ve kaldırımlarda kazı yapıldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Sorgut, “Doğalgaz çalışmaları tamamlandıktan sonra, Keşan’ın birçok yerinde kazılan yerlerin kapatılmadığını görmekteyiz. GAZDAŞ firmasına, kazılan yerin neden kapatılmadığını sorduğumuzda, gerekli ödemelerin yapıldığını ve sorumluluğun Keşan Belediyesi’ne ait olduğunu söylüyor. Vatandaş olarak, bizim isteğimiz yolların yapılmasıdır. Yolların bozuk olması nedeniyle, 3-4 ayda bir aracımın amasörünü yaptırmak zorunda kalıyorum. Bu sorunu sadece ben değil; herkes yaşıyor. Türkiye’de tüm belediyeler sıkıntı içerisinde ama yine de ilçede bir şeyler yapıyorlar. Örnek vermek gerekirse; İpsala’da çok ciddi çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Ama Keşan’da böyle bir şeyin olmadığını görüyoruz.” dedi.

“VATANDAŞ ÇUKURLARA GİRMEMEK ADINA AKROBATLIK YAPMAK ZORUNDA KALIYOR”

Vatandaşın oluşan çukurlardan yana dertli olduklarını belirten Mehmet Sorgut, şunları söyledi: “Vatandaş çukurlara girmemek adına akrobatlık yapmak zorunda kalıyor. Arabasını kaçırmaktan, ayağına taş dokunmaması adına çok fazla efor sarf ettiğini görmekteyiz. Keşan’da yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen halkımızı gösterdiği sabırdan ötürü tebrik ediyorum. Doğalgaz çalışmaları ilk olarak, Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde başladı ama bir tane sokağın sorunu giderilmez mi? Yolu yapmak bu kadar mı zor?”

“YAMA YAPILACAK KUMAŞ KALMADI”

Sorgut sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’da yolların bozuk olması nedeniyle, yaşanan sorunu sürekli yama yaparak gidermeye çalışıyorlar. Büyüklerimizin, ‘yamalı gez ama yırtık gezme’ diye bir söz var ama bizim yamanacak yerimizde kalmadı. Artık, Keşan’da yama yapılacak kumaş kalmadı.”

“KALDIRIMLARIMIZDA, BOZUK DURUMDA”

Keşan’daki kaldırımların yollardan farkının olmadığını dile getiren Mehmet Sorgut, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da birçok kaldırım, standartlara uygun değil ve bozuk durumda. Hatırlanacağı gibi kaldırımlarımız, eski Keşan Belediye Başkanı rahmetli Mehmet Gemici döneminde yapılmıştı. Ondan sonra kaldırım anlamında bir şeyin yapıldığını görmedik.”