HABER MERKEZİ

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi İsmail Şapçı, Ankara’da gerçekleştirilen Müşterek Konsey Toplantısı’nda sorun ve çözüm önerileri konusundaki talepleri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a aktardı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi sıfatıyla katıldı.

Daha önceden hazırlanan sorun ve bu sorunlara dair çözüm önerilerini içeren raporların Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sunulduğu müşterek konsey toplantısında konuşan Keşan TSO Başkanı ve Konsey Üyesi İsmail Şapçı, 4 ana başlıkta topladığı sorunları ve çözüm önerilerini Bakan Ruhsar’a iletti.

İsmail Şapçı konuşmasında; peşin vergilerin kaldırılması, istihdam üzerindeki yüklerin düşürülmesi ve TYP programları, perakende sektöründeki POS komisyon oranlarının düşürülmesi ve ÖTV indirimi uygulanan sektörlerde belli bir sure daha bu indirimin devam ettirtilmesi konularındaki taleplerini iletti.

Toplantının devamında, İhracat, Ticaret, Vergi, Çalışma hayatı, Finansman, Mevzuat ve Sektör sorunları başlıklarında hazırlanan sorun raporları, çözüm önerileriyle birlikte Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sunularak ilgili tüm bakanlıkların desteği istendi.