Yeni tasarıyla birlikte, sünnet ameliyatını sadece tabipler yapacak.

Düzenleme yasalaştığında, mevcut sünnetçiler, 31 Aralık 2015 tarihine kadar sünnetçilik yapmaya devam edebilecek.

Keşan’da resmi olmayan kayıtlara göre 10 sünnetçi var. Görüşüne başvurduğumuz sünnetçiler, yeni uygulamaya girecek kanun hakkında yeterli bilgilerinin olmadığını fakat bu mesleği yıllardan beri yaptıklarını, hangi nedenlerle olursa olsun ellerindeki sertifikanın iptal edilmemesi gerektiğini belirterek, “Gerekirse bizler klinik açarız. Köylerde, mahallelerde yapmayız. Klinik açar, orada hijyenik bir ortamda sünnet işlemini yapabiliriz. Zaten bu mesleğin sonu gözüktü. Fakat bizim gibileri bir anda tasfiye etmeleri doğru değil.” şeklinde konuştular.

2015’E KADAR SÜNNETÇİLİK YAPMAYA DEVAM EDEBİLECEKLER
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıyla, sünnet ameliyatının yalnızca tabiplerce yapılabileceği düzenleniyor ancak olağanüstü ve istisnai hallerde Sağlık Bakanlığı'nca düzenlenecek eğitimi alanlar hekim gözetiminde sünnet ameliyatı yapabilecek.
Bu düzenlemenin yayımı tarihinde sünnetçilik yapanlar, 31 Aralık 2015 tarihine kadar sünnetçilik yapmaya devam edebilecek.