AYGÜL KONAR

Yeni normalleşme süresinde alınan kararlar ile kapanan iş yerleri, belirlenen tedbirler ile yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Keşanlılar Sürücü Kursu Müdürü Ender Arda, Sürücü Kurslarının bugün hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. 

“KONTENJAN SAYILARIMIZ YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ”

Bugün itibari ile eğitime devam edeceklerini aynı zamanda eğitime başlamadan tüm tedbirleri alıp dezenfektan işlerini tamamladıklarını dile getiren Arda, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm sürücü kursları hazırlıklarını yapmaya devam ediyor. Öncelikli olarak kurumların dezenfektan işleri söz konusuydu, belediyemiz hem kurumumuzu hem de araçlarımızı dezenfekte etti. Geçen sürede Özel İdareler tarafından tekrar bir dezenfekte işlemi gerçekleşecek. Eğitimlerimize yayınlanan genelgeye göre devam etmek zorundayız. Sınıflarımızda önceden 24’er kişi eğitim görürken bu sayıyı 10’a düşürdüler. Bir sınıfta en fazla 10 kursiyere eğitim vereceğiz. İki öğretmenimiz olduğu için iki sınıf dizayn ettik. İlk planda 20 kişiye eğitim vereceğiz. Kontenjan sayılarımız yarı yarıya düşürüldü. Ancak bu şekilde eğitime devam edebiliriz. Sürücü kurslarının iki aydır eğitim vermemesi ekonomik olarak ister istemez etkilendi.” 

“SOSYAL MESAFEYİ KORUMADA EN ZOR YERLERDEN BİRİ ARACIN İÇİ”

Direksiyon eğitimleri sırasında maske, siperlik ve eldiven kullanmanın zorunlu olacağını vurgulayan Arda, sözlerine şöyle devam etti: “Kurumun işleyişi ile ilgili Milli Eğitim tarafından bizden istenenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Teorik dersleri bir şekilde halledeceğiz ama bizim için en zor olan pratik dersleri. Pratik eğitimde direksiyonda birebir eğitim verilecek. Sosyal mesafeyi korumada en zor yerlerden biri aracın içi. Direksiyon eğitimleri sırasında maske, siperlik ve eldiven kullanmak zorunlu olacak. Kursa gelecek öğrencilerden maske ve eldivenleri ile gelmelerini önemle rica ediyoruz. Temini bizler tarafından karşılanacak ama kendileri de bu konuda tedbirli bir şekilde gelirse daha iyi olur. Araçlarımızda mecburi olarak maske, eldiven, kolonya, ateş ölçer bulundurmak zorundayız. Her araçta hijyen seti olacak. Kursiyerlerin ateşi ölçülerek araçlara alınacak. Direksiyon simidi, el fireni, vites kolu ve sinyal kolları streçleyeceğiz. Temas noktalarının hepsi streçlenmiş olacak. Tek kullanımlık olacak, kullanıldıktan sonra değiştirilip atılacak. Her çalışmadan sonra araç en az on dakika havalandırılacak. Bir kursiyer ile 50 dakika çalışma söz konusu. İlk etapta günde en fazla 4 kursiyer çalıştırmayı düşünüyoruz. Öncelik olarak sınavı kazanmış ve e-sınava girmeyi hazırlanan öğrencileri çalıştırmaya başlayacağız. Milli Eğitim tarafından belirlenen tarihte sınavlarına girmiş olacaklar.”

“SÜRE BİRAZ UZAYABİLİR”

Kursiyerlerin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini dile getiren Arda, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugün Edirne’de e-sınav merkezinde ilk sınav gerçekleşiyor. 8 Haziran’dan itibaren normal sürece dönülecek. E-sınav merkezleri yine tam randımanlı olarak çalışacak. Çalışmaları yine yarı yarıya olacak örneğin, 20 kişilik bir sınıf varsa 10 kişi olacak. Yığılma olur mu olmaz mı önümüzü göremiyoruz. İki aydır zaten kayıt yapamıyorduk. Yeni kursiyerlerimizi bekliyoruz. Ekonomik sıkıntıların hat seviyeye çıkması bizleri de zora sokuyor. Gelen kursiyerlerden ricamız acele etmesinler, hakları saklanıyor burada. Hiçbir şekilde mağdur edilmeyecekler ama süre biraz uzayabilir. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan genelgeler sürekli olarak yayınlanıyor. Her zaman kursiyerlerimizi bilgilendireceğiz. Gönül istiyor ki bu pandemi sürecini en kısa zamanda kazasız belasız atlatalım. Eski günlere dönmek istiyoruz ama bu çok kolay olmayacak. Dezenfekte işlemlerimizi bırakmayacağız, tedbirlerimizi sürdüreceğiz. Hayırlısı olsun diyoruz.”