Farkını, aday adaylığını açıklarken seçtiği mekanla koydu ortaya. Alışılmışın dışında bir yerel siyasetçi izlenimi veriyor.

Mustafa Mercan’dan geldi görüşme önerisi. Herkese açık alanda görüştük. Keşan Belediye Başkanlığı’na AKP’den aday adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Son derece alçakgönüllü bir profil çiziyor. AKP içindeki olası aday adayı rakibi Mustafa Helvacıoğlu’ndan bahsederken saygı ve sevgisini içtenlikle net biçimde koyuyor ortaya. AKP yöneticileri ve parti büyükleri açısından da aynı duyarlılığı koruyor.

Aday adaylığı konusunda amacının Keşan’a genel iktidarın hizmetlerinin getirilmesi olduğunu ifade ediyor. Tabii AKP’nin Keşan Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanması gerektiğine vurgu yapıyor.

Kendisinin çeşitli derneklerde yöneticilik yaptığına, siyasete yabancı olmadığına işaret ediyor. Anavatan Partisi Gençlik Kolları ile başlayan AKP’ye kadar olan sürecin kendisine kattıklarını Keşan halkının hizmetinde kullanmak arzusunu dile getirdi.

Mustafa Mercan’a göre Keşan’da temel sıkıntı merkez sağ oyların AKP’ye kanalize olmaması. Özellikle MHP ile AKP arasında rozet takma olayı ile başlayan yerel tartışmadan rahatsız. Gereksiz buluyor bu tür yaşananları.

Farklı çalışma yöntemleri ve farklı yaklaşımları ile kendini Keşan toplumuna fark ettirme yolunu seçmiş diyebilirim.

“Mehmet Özcan için ne diyebilirim?” cümlesi ile başladı. “Sayın Özcan’a söyleyecek tek sözüm yok. Ancak belediyeyi iyi yönetemediğini ifade ediyorum” türünden politik bir lisan kullandı. Olası rakipleri ile ilgili son derece ketumdu. Bu konudan uzak durdu. Kendisinin partisi içinde karşıtlık yaratacak bir eylem içinde olmaktan uzak duracağı izlenimi aldım. Bu özellik yerel siyasilerin pek koruyabildikleri bir durum değildir. Bu yanı ile de farklı bir profil çiziyor.

Aday adaylığı sürecinde işinden ayrılmış bir işadamı. Gününün 24 saatini koyduğu hedefe harcama eğiliminde. İlk aşamada 100 kişilik bir gönülden gönüle ekibi kurmuş. İlerleyen günlerde Mustafa Mercan’ı Keşanlı tanıyacak. Yerel siyasette adaylığın en avantajlı yanı tanınırlıktır. Bunu iyi görmüş.

Mustafa Mercan eski siyasilerden farklı düşüncelere sahip. Çalışarak siyasette bir yerlere gelineceğine inanıyor. Eski siyasileri de ziyaret edeceğini söylüyor. Aday adaylığı süreci olduğu için genel siyaset anlamında Müezzinoğlu’nun bakan olmasını Edirne açısından şans olarak görüyor.

“Bu durum bölgemiz açısından bir nimettir, değerlendirmek gerekir” görüşünü ekliyor. Her hafta Edirne’ye bir Bakan’ın geliyor olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ediyor.

Mercan’la irticalen sohbet ettik. Ses kaydı yoktu. Yazılı not almadım. Ancak gözlemim o ki, farklı bir siyasal kişilikle tanıştım. Son derece sakin. Partisine veya muhalefet partilerine tepki ifade etmeyen birisi. Hedefini belirlemiş. Kendini anlatma ve kaldırımdaki insana tanıtma amacında.

AKP’nin bu yerel seçimde iş çevrelerinden adayını belirleyeceği, Belediye Meclisi üyelerinin de aynı çevrelerden olacağı kuvvetle muhtemel. Mercan, bunun bilincinde olarak ilk adımlarını atıyor.