Keşan TSO  2013-2017 Yeni Dönem Meclisi Devir Teslim Töreni geçen Perşembe akşamı, Oda’nın konferans salonunda yapıldı. Keşan TSO eski Meclis Başkanı Celil Tanyolaç’ın veda konuşmasıyla başlayan törende, birlik mesajları dikkat çekti. Yeni Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ve Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun da konuşma yaptığı törene Tanyolaç’ın “Siyaset bizim Oda’mızın kapısından içeri giremez”  sözü damgasını vurdu.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Keşan TSO(Ticaret ve Sanayi Odası) 2013-2017 Yeni Dönem Meclisi Devir Teslim Töreni geçen perşembe akşamı yapıldı.

Oda’nın konferans salonunda gerçekleştirilen ve saat 19.30 sıralarında başlayan toplantıya, eski ve yeni dönem meclis başkanları, Celil Tanyolaç ile Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile oda ve komite üyeleri katıldı.

TANYOLAÇ: SİYASET, KAPIMIZDAN İÇERİYE GİREMEZ

Sunuculuğunu Keşan KOSGEB Temsilcisi Seda Havale’nin yaptığı program, Tanyolaç’ın veda konuşmasıyla başladı. Sözlerine, İngiliz Siyaset Adamı William Churchill’in kısa bir konuşma hazırlamak için bir haftalık zaman istemesi örneğiyle başlayan Tanyolaç, zaman zaman esprili, çoğu kez de duygusal bir konuşma yaptı. Celil Tanyolaç şunları söyledi: “4 yıl önce göreve geldiğimizde, birlik-beraberlik, kardeşlik ve ailevi duygular içerisinde çalışarak, yılların çabucak geçtiğini anlayamadık. Bunun yegane sebebi sevgi-saygı ve güven duygularıydı. Birlikte çalıştığım bütün arkadaşlarıma canı gönülden teşekkürü bir borç bilirim. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) devasa bir kuruluş. Bir başka deyişle ülke ekonomisinin atar damarı. Birkaç bakanlığı içerisine alacak genişlikte ve başbakanlık düzeyinde önemli bir kuruluş. Ben işin içerisine girinceye kadar bu kadar önemli bir kuruluş olduğunu bilmiyordum. Oysa ülke dinamiklerinde çok etkin bir kurum. Ülkelerin gelişmesinde AB’nin üç kriteri var. Bunlar sağlık, eğitim ve ekonomi. Ancak ekonomi hepsini içerisinde barındırıyor. Biz de bu devasa kuruluşun Keşan’daki bir birimiyiz. Ticaretin, insan hayatında olmazsa olmaz bir şekli var. Sabah kalktığınızda ticarete başlıyorsunuz. Bir sigara ya da gazete alıyorsunuz. Ekonomi böyle işliyor. Herkes bir şekilde ticaretin içerisinde. Biz göreve geldiğimizde Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu’nun çabalarıyla, onun deyişiyle bir farkındalık yarattık. Yani inovasyon (gelişerek yenilenme) metoduyla biz ön plana çıktık. Bizim siyasetle uzaktan yakından bir ilgimiz yok. Siyaset bizim Oda’mızın kapısından içeri giremez.”

Tanyolaç, sözlerinin sonunda, gelecek yönetime, örnek bir Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası, 2 hizmet aracı ve 10 personel devredildiğini belirterek, çalışmaların görünmez kahramanları olan personelin, haklarının ödenemeyecek fedakarlıkla çalıştıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından, yeni Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu tarafından eski Başkan Celil Tanyolaç’a çiçek verildi.

ALİOĞLU: YENİ DÖNEMDE 14 GRUP VE 30 MECLİS ÜYESİYLE HİZMET EDECEĞİZ

Daha sonra ise Alioğlu, yeni dönemin ilk toplantısını açarak, şunları söyledi: “2013-2017 yeni dönem ilk meclis toplantısını açıyorum. Geçmiş dönemde görev yapan herkese başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. 4 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen organ seçimlerimizi huzur içerisinde tamamladığımızı belirtmek istiyorum. Yeni dönemde 14 grup ve 30 meclis üyesiyle hizmet edeceğiz.”

Yüksel Alioğlu daha sonra gündem maddelerine geçti.

HELVACIOĞLU:

Gündem maddelerinin ardından son olarak Helvacıoğlu söz aldı. Bölgede iş dünyasının en önemli temsilcisi olan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın, hem ülke hem de bulunduğu bölgesi için çok önemli bir kurum olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Mustafa Helvacıoğlu şunları söyledi:  “Biz büyük bir camiayız. Tüm organlarımız dahil, meclis, yönetim disiplin kurulu, komiteler, kadın ve genç girişimcilerimizin her ferdi 4 yıllık sürede birbirine güvendi ve birbirinden güç aldı, hep birlikte çalıştık, hep birlikte başardık. Bu büyük camianın başarı azmini takdir ediyoruz. Tüm organlarımızla ve üyelerimizle bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz uyumlu çalışmalara bundan sonra da devam edeceğimize ve bölgenin güçlü bir ekonomiye temel olmasına vesile olacağımıza söz veriyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın büyük camiası ile beraber, geleceği tasarlayacağına inancımızın tam olduğunu tekrarlamak istiyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte üstlenmiş olduğumuz bu büyük sorumluluğun hakkını vermek için, gece gündüz demeden üyelerimize ve bölgemize verdiğimiz sözü tutmaya yeni dönemde de devam edeceğiz.”

“BİR DÖNEM TARİH OLUYOR”

Bugünkü toplantıyla bir dönemin tarih olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Son 4 yılımızın 40 yıl gibi geçtiğini ifade etmek istiyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere, tüm organlarımız ve bölgemize hizmet veren kurum ve kuruluşlar dahil herkese müteşekkiriz. sözünü ispat etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bir dönem tarih oluyor ve ardından yeni bir dönem başlıyor. Alnımızın akıyla tamamladığımız geçmiş dönemin huzurlu ve başarılı geçtiğine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bölgemizde, yurtiçi ve yurtdışında kazandığı itibara ve kamuoyu nezdindeki takdire yakışır bir çalışma anlayışıyla, bölge ekonomisinin gelişmesi ve geleceğimizin tesisi yolunda büyük hizmetler veren Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın 55. yıl dönümü vesilesi ile, bu güne kadar hizmet eden meclis başkanları, yönetim kurulu başkanları, komiteler ve çalışanlarına tüm üyelerimiz adına şükranlarımızı sunarız.”

Konuşmanın ardından eski yöneticilere, yeni yöneticiler tarafından rozet takıldı ve plaket verildi.