HABER MERKEZİ

Çakmak’ın yaptığı açıklama şöyle: “Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamıza üye içkili lokanta, birahane, bar, taverna ve canlı müzik yapan aynı zamanda kadeh ile veya şişe ile açık içki satan işletmelerimiz her yıl olduğu gibi 2018 yılında açık içki ruhsatlarını (TAPDK) Ruhsatlarını yenilemek, yeni açılan işletmelerimiz ise açık içki satabilmek için TAPDK ruhsatlarını almak ve işletmelerde bulundurmak zorundadır. İşletmelerimiz TAPDK ruhsatlarını 2 Nisan 2018 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar, almak ve yenilemek zorundadırlar.

TAPDK ruhsatlarını yenilemeyenler hiçbir şekilde işletmelerinde alkol bulunduramaz ve satışını yapamazlar. Açık içki satışı yapan işletmelerimiz, TAPDK ruhsatı için Ziraat Bankasına 480,00 TL yatırıp dekontlarını işletmenin, Belediyeden aldığı İşyeri ruhsatlarının fotokopisi ile beraber Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gidip işletmelerinde bulunan, arkasında 2017 yılında açık içki satışı yapabilir yazılı TAPDK ruhsatlarını 2 Nisan 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar onaylatmak zorundadırlar.

TAPDK Ruhsatlarını yenilemeyenler denetimlerde, denetim görevlileri işletmelerde bulunan bütün alkollü içkilere el koyar ve işletmeye ceza uygularlar. İşletmelerimizin cezalı duruma düşmemeleri için TAPDK ruhsatlarını onaylatmalarını hatırlatıyoruz.”