326 Sayılı Keşan Tarım Kredi Kooperatifi’nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısı dün Köşk Düğün Salonu’nda yapıldı.

2576 üyesinden bin 113’ünün oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda tek liste ile kapalı oy sistemi ile gerçekleştirilen seçimde 142 üye oy kullandı, 1 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla kooperatifin üç dönemdir başkanlığını yürüten Hasan Güngör ve yönetimi, bir kez daha güven tazeleyerek dördüncü dönem için görev almış oldu.

Toplantı, Kooperatif Başkanı Hasan Güngör’ün yaptığı açış konuşması ile saat 11.00’de başladı. Divan başkanlığına Birlik Marmara Bölge Temsilcisi M. Deniz Esgar, başkan yardımcılığına Abdullah Kemik, katip üyeliklere de Mehmet Duran ile Hidayet Elidüz seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündemin diğer maddelerine geçildi. Kooperatif’in 2010-2011-2012 ve 2013 yıllarına ait faaliyet raporları Kooperatif Müdürü Hüseyin Günbattı tarafından okundu ve tek tek oylanarak ibra edildi. Daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

KEMİK: KOOPERATİFİN ETKİNLİĞİ ARTMALI

Bu bölümde, divan başkan yardımcısı ve Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik bir konuşma yaptı. Kooperatifin ortaklarına sağladığı imkanların daha da çeşitlenmesi gerektiğine dikkat çeken Kemik, özellikle orman köylerinde güneş enerjisi sistemlerinden yararlanılmasının yollarının aranması gerektiğine dikkat çekti ve çiftçiye sağlanan imkanların yem ile sınırlı kalmaması gerektiğine değindi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Kapalı zarf usulü ile ve tek liste ile gerçekleştirilen seçimde 142 üye oy kullandı, 1 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Hasan Güngör başkanlığında hazırlanan liste 4 yıl için bir kez daha yetki almış oldu.

Bu arada dünkü genel kurulu Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan ile yönetim kurulu üyeleri ve eski başkan İhsan Ulusoy da ziyaret ederek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Genel kurulun ardından kısa bir açıklama yapan Kooperatif Başkanı Hasan Güngör, 3 dönemdir görevi yürütmekte olduğuna dikkat çekerek, “Üyelerimiz bana ve yönetimime dördüncü dönem için de yetki verdi. Hepsine çok teşekkür ediyor toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

326 Sayılı Keşan Tarım Kredi Kooperatifi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri: Hasan Güngör, Mehmet Yılmaz, Mustafa Kafalı, Halil Göksoy, Zülküf Erguvan, Yusuf Karasu, Numan Durmaz, Rasim Yavaş, Nuran Özdemir, İsmail Avcu.

Denetçiler: Ali Fuat Oğuz, Hamdi Güloğlu, Taner Dinç, Rıza Kavalcı.

Temsilciler: Hasan Güngör, Enver Akbaş, Halden Çekiç, Ali Şevik, İlkay Yalçın, Zakir Bilici, Nejdet Yıldız, Seçkin Durak, Rafi Talçın, Selçuk Tunca, Mustafa Engin, Basri Yağcı.