TREDAŞ özelleştirmeleri sonrası Tekirdağ, Edirne, Kırklareli illerinde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını TBMM gündemine taşıyan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün soru önergesine verilen cevap, Trakyalıların nasıl bir mağduriyet yaşadığını ortaya koydu.

TREDAŞ VATANDAŞLARI KARANLIKTA BIRAKMAKTA KARARLI

Köprülü; TREDAŞ’ın sorumluluk sahası içinde kalan Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerindeki 8 bin 113 adet cadde, sokak ve meydan aydınlatmasını sökerek köylerde ve şehirlerde vatandaşların karanlıkta bırakılmasına tepki göstermiş ve Enerji Bakanı’ndan bu durumu düzeltmesini talep etmişti. Ancak önergeye verilen cevapta sökülen bu armatürlerin tekrar faaliyete geçirilmeyeceği açıklandı. Bu açıklamaya tepki gösteren Köprülü, caddelerde, sokaklarda, meydanlarda en fazla ihtiyaç duyulan bölgelerde vatandaşın 21. yüzyılda karanlıkta bırakılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

AKP Hükümetinin bu uygulamalarının vatandaşa hizmet şartının geri plana atıldığının bir göstergesi olduğunu belirten Köprülü, halka kesintisiz, kaliteli, ucuz enerji sağlama iddiasıyla yapılan özelleştirmelerin sadece vatandaşı mağdur ettiğini vurguladı.

293 BİN TRAKYALI  ELEKTRİK BORCUNU ÖDEYEMEDİ

Köprülü önergesinde 2012 yılı içinde TREDAŞ tarafından elektrik borcunu ödeyemediği için kaç vatandaşın elektriği kesildi diye de sordu. Bu soruya verilen cevapta 293 bin abonenin borcundan dolayı elektriğinin kesildiği belirtildi.

Elektrik borcunu ödeyemeyen bu kadar çok kişinin olmasının tek sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu söyleyen Köprülü, 293 bin kişinin elektrik borcu olmasının; işsizlik rakamlarını görmezden gelenlere, ekonominin çok iyi gittiğini belirtenlere verilecek en acı cevap olduğunu vurguladı.