Sonay CAN

 

CHP Keşan İlçe Başkanlığı, geçen haftaya damgasını vuran, “Büyük Yolsuzluk Operasyonu” kapsamında açığa çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle, “Temiz Siyaset İstiyoruz Yürüyüşü”  düzenledi.

Geçen cumartesi günü gerçekleştirilen ve saat 16.00 sıralarında başlayan protesto yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı. CHP Keşan İlçe Başkanlığı binası önünden başlayan yürüyüş, Tekel Meydanı, Anafartalar Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve İsmet İnönü Caddesi yoluyla AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı önünde sona erdi.

CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu önderliğinde, sloganlar atarak protesto eyleminde bulunan partililer, ellerindeki dövizler, ayakkabı kutuları ve para sayma makinesini, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı girişine bıraktı. CHP Keşan İlçe Teşkilatı adına gençlik kollarından Sebahattin Akçay, “AKP Hükümetine, kirli paralarını sayması için temiz para sayma makinesi bırakıyoruz.” diyerek para sayma makinesini, diğer partililer de ellerindeki ayakkabı kutularını, polis tarafından girişi tutulan binanın önüne bıraktılar. 

CHP İlçe Başkanı Koyuncu, burada yaptığı açıklamada, eylem hakkında şunları söyledi: “Yolsuzluk operasyonu, halkın emeğinin ve ülkenin kaynaklarının nasıl çalındığının ve kimlerin ceplerine indirildiğinin bir göstergesidir. Bu operasyon, hangi amaçla ve kimlere karşı yapılmış olursa olsun, gerçek olan, AKP’nin iktidar ortaklarının kirlenmişlikleridir. 11 yıldır, din ve iman dediler, kutuları doldurdular, zenginleştiler. Halkın cebindeki 3-5 kuruşa göz dikip, yoksulları evlerinden edip, müteahhitleri zenginleştirdiler. Mücahitlikten müteahhitliğe geçişin filmini izlettirdiler. Dindar gençlik yerine bakanzade milyoner yarattılar. Ortalığa saçılan tüm bu pislikler, iktidarın ve düzenin pisliğidir. Bu pisliklerin üzerine giden polislerin ve savcıların işten el çektirilmesi yerine, sen önce bakanlarını görevden çektir! Erdemli olmak bunu gerektirir. Gezi Parkı Direnişi’nde gençlere biber gazı, tazyikli su, yaralamalar ve ölümler sizi rahatsız etmiyor da bakan çocuklarının sabahın beşinde uyandırılması mı rahatsız ediyor? Aynı hassasiyeti, kanser tedavisi gören Türkan Saylan’a, İlhan Selçuk’a ve daha yüzlercesine neden göstermediniz? TOKİ’leri, kendinden olan belediyeleri denetimden kaçıran, Sayıştay raporlarını Meclis’ten gizleyen, iktidarınız zamanında kalınlaşanları neden gizliyorsunuz? derken, bizler, sizleri yanlış anlamışız. Öğrenci evlerini aramak yerine, bakanzadelerin evlerinin aranmasının doğruluğunu umarım sizler de görmüşsünüzdür. Bizler temiz toplum istiyoruz. Biz halktan yana siyaset yapacağız. Halkın isteklerine göre, evsize ev, işsize iş, aşsıza aş, kutu ihtiyacı olana kutu, para sayma makinesi ihtiyacı olana, para sayma makinesi vereceğiz. Biz, toplumun ihtiyaçlarını önemsiyoruz.”

Açıklamanın ardından, eyleme katılanlar olaysız şekilde dağıldı.