Keşan Ticaret ve Sanayi Odasının başvurusuyla 2011 yılında mahreç işareti-coğrafi işaretli ürün olarak kabul edilen “Keşan Satır Et” 28-29-30 Ekim 2016 tarihlerinde Makedonya’nın Prilep kentinde düzenlenen Uluslararası Balkan ve Yakın Doğu Sosyal Bilimler Konferansında (Balkan and Near Eastern Journal of Social Sciences Conference) tanıtıldı.

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğretim görevlileri Nursel Türksoy ve Özgür Altınel tarafından menülerinde satır et satma hakkı olan restoranlarla görüşmeler yapılarak da hazırlanılan kongrede sunulan “Yerel Gastronominin Turizm Tanıtımında Yeri: Keşan Satır Et Örneği” adlı makale çeşitli ülkelerden gelen akademisyenler tarafından ilgi ile izlendi.