HABER MERKEZİ

Yarın 09.30 ile 16.00 saatleri arasında yapılacak toplantıda üç ana gündem tartışılacak.

İlk oturumda; Keşan Sazlıdere ve Gökçetepe Mevkine kurulması düşünülen FRSU Gemi İskelesi, Sahillerin Kirliliği sorunu ve çözümü, Sahillerin Kiralanması konuları konuşulacak. Konuşmacılarımız; T.Ü.Fen Fakültesi Öğretim üyelerinden; Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaya, Doç. Dr. Utku Güner ve Dr. Öğr. Üyesi Necmettin Güler ile T.Ü.Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi; Dr. Öğr. Üyesi Sergun Dayan.

İkinci oturumda; birçok alanda kentlerde yaşanan kirliliği ve çözüm önerileri 'Kent Kirliliği ve Yapılması Gerekenler' başlığı altında Edirne Mimarlar Odasının bir önceki başkanı Mimar Mehmet Emin Parlakçı tarafından sunulacak.

Üçüncü oturumda ise kentlerimizde çocuklara kadar inen madde bağımlılığı konusu 'Madde Bağımlılığı, Kullanımı ve Mücadelesi' başlığı altında katılımcılara anlatılacak. Konunun sunumlarıT.Ü. Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hast. ABD Başkanı, Öğr. El. Prof. Dr. Mehmet Erdal Vardar ile Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı; Çiğdem Sönmez tarafından aktarılacak.

Tüm oturumlar konuşmacıların sunumları sonrasında, katılımcıların da aktif olduğu ve sorular sorduğu forum yöntemi ile son bulacak. Programın sonunda da bir sonuç bildirisi açıklanacak.