TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) Keşan Ajans Amirliği’nin buğday alımlarına dün sabah başladı. Buğday hasadına gerçekleştiren çiftçiler, hasat ettikleri ürünlerini, sabahın erken saatlerinde daha önce İnternet üzerinden aldıkları randevu doğrultusunda TMO Keşan Ajans Amirliği’ne götürdü. Dün sabah TMO’ya mal getiren çiftçiler, alınan numuneden çıkan sonuçlara göre 720-828 TL fiyatları arasında ürününü sattı. Birçok üreticinin getirdikleri ürüne düşük fiyat verilmesinden şikâyetçi oldukları gözlendi.

FİYATLAR UMDUĞUMUZ GİBİ ÇIKMIYOR

Ürünlerine her türlü hizmeti vermelerine ve özeni göstermelerine rağmen yaşanan ilklim şartlarına bir müdahalede bulunamayacaklarını ve bu yıl da havaların son zamanlarda yağışlı geçtiğini belirten üreticiler, “TMO, Bugün 720-828 TL arasında fiyatlarla ürün alınıyor. Birçok üretici arkadaşımız fiyatları düşük bularak ürününü dökmedi. 720 TL’ye mal verdin mi bir de kesinti olacak 680 TL elde kalır. Kaldı ki bugün getirilen mahsul yağışlardan önce biçildi. Yağışlardan sonra gelecek olan ürünün fiyatı daha da düşecek gibi gözüküyor. Tüccarda da fiyatlar üç aşağı beş yukarı bu seviyelerde. Buğdayda umduğumuzu bulamadığımız bir yıl daha olacak diye korkuyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen,  saat 10.30 sıralarında TMO Keşan Ajans Amirliği’ne gelerek üreticilerle görüştü.

KURUMUN ZARARINA ALIM YAPMA ŞANSI YOK

Üreticilerin oluşan fiyatlardan yakındığını ancak bir kurumun zararına alım yapma şansının bulunmadığını ifade eden Şen, “Yağlı tohumlara gittiğimizde yağ oranımız 39 çıkıyor ve buna göre fiyat veriliyor. Bugün belirli bölgelerden ürün geliyor. Beyendik, Maltepe, Paşayiğit bölgelerinden ürün geliyor. Diğer bölgelerde ne göreceğiz bilemiyoruz. TMO açıkladığı değerler üzerinden çiftçinin malını alıyor” diye konuştu.