Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, özellikle Karanlıkdere Mevkii’nde yapımı devam eden TOKİ Yoksul Konutları’nda sık sık gündeme gelen hırsızlıkların Yenimescit Mahallesi’ne mal edilmesinden rahatsız olduğunu dile getirirken, “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi’nin çok önemli olduğunu söyledi.

150 KAPI, 1 TON BAKIR TEL, BİRKAÇ HIRSIZ BUNU NASIL ÇALAR?

Kantar, sözlerinin başında, TOKİ Yoksul Konutları’nın yapımına, 8 yıldan beri devam edildiğini, ancak hala tamamlanamadığını vurgulayarak, burada yaşanan ve bazı kişiler tarafından açıklanan hırsızlık olaylarının da artık sıkıntı verdiğini kaydetti. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekibin bu alanda sürekli olarak nöbette olduğunun altını çizen Fikret Kantar, “Burada çok sayıda hırsızlığın yapıldığı açıklanırken, bu hırsızlıklar sürekli olarak Yenimescit Mahallesi’ne mal ediliyor. Burada 150’ye yakın kapı, 1 ton ağırlığında bakır teller var. Birkaç hırsız bunları nasıl çalabilir? Üstelik polisin olduğu bir yerden. Burada çalışan işçilerin kaldığı koğuşlara kadar girildiği ve eşyaların çalındığı söyleniyor. Eğer bu açıklamalar yapılıyorsa, bunlar önce hırsızları içlerinde arasınlar. Artık mahalleye hırsızlıkla ilgili bir laf atılmasını istemiyorum.” dedi.

 

SERACILIK PROJESİ DEMEK 60 AİLENİN GELİR SAĞLAMASI DEMEK

 

Sözlerinin devamında ise Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında uygulanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” Projesi çerçevesindeki “Seracılık Kursu”na dikkat çeken Kantar, projenin bu ayağının son derece önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “Verilen kurslar iş garantili ve çocuklar günlük paralarını alırken, sigortaları da yapılıyor. Çocuklarımız bu kursu başarıyla bitirip iş sahibi olacaklar. Bu çocukların iş sahibi olması demek, 60 ailenin de gelir sağlaması demektir. Buradaki kursiyerlerin çoğu, kötü alışkanlıklardan dönen çocuklardır. Mahallemiz daha iyiye gidecek.”