** Dün Aksaray’da meydana gelen otobüs kazasında, vatani görevini yapmak üzere yolculuk yapan Esetçe Beldesi’nden 20 yaşındaki Dinçer Meriç ile Kadıköy’den Yılmaz ve Gülsen Çakır çifti de hayatını kaybetti.

** Kazada, Esetçe Beldesi’nden Aykut Gider, Tolga Yüksel, Doğukan Yüksel ve Fatih Sav ile Kadıköy’den  Ömercan Çakır yaralandı.

 

 

Aksaray'da dün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında otobüsün devrilmesi sonucu, İpsala’nın Esetçe Beldesi’nden 23 yaşındaki Dinçer Meriç ile Kadıköy’den oğullarını birliğine teslim etmek üzere yolculuk yapan 40 yaşındaki Gülşen Çakır ve 43 yaşındaki Yılmaz Çakır çifti de hayatını kaybetti. Kazada; Kadıköy’den 20 yaşındaki Ömercan Çakır ve Esetçe Beldesi’nden de Aykut Gider, Tolga Yüksel, Doğukan Yüksel, Aliçopehlivan Köyü’nden Fatih Sal yaralandı.

Hayatını kaybeden Dinçer Meriç ile Esetçe Beldesi’nden Aykut Gider, Tolga Yüksel, Doğukan Yüksel ve Aliçopehlivan Köyü’nden Fatih Sal ile Kadıköy’den olan ve ağır yaralanan Ömercan Çakır’ın, vatani görevlerini yapacakları Hatay’ın merkez ilçesi İskenderun’daki birliklerine teslim olmak için yolculuk yaptıkları öğrenildi.

Esetçe Beldesi’nden aynı birliğe teslim olmak üzere Dinçer’le birlikte yola çıkan ve kazada yaralanan 20 yaşındaki Aykut Gider, şunları anlattı: “Arkadaşlarım Tolga Yüksel, Doğukan Yüksel, Fatih Sal ve Dinçer Meriç ile birlikte Hatay'daki birliğimize teslim olmak için aynı köyden yola çıkıp İstanbul'da beraber otobüse bindik. Yolda kaza yaptık. Ambulanslarla hastaneye getirdiler. Benimle birlikte diğer 3 arkadaşım da yaralı kurtulmuş. Ama Dinçer'in öldüğünü hastanede öğrendim. Dinçer benim sınıf arkadaşımdı. Çok üzgünüm.”









KADIKÖY’DEN ÖMERCAN, KAZADA ANNE VE BABASINI KAYBETTİ

Öte yandan birliğine teslim olmak üzere yola çıkan Kadıköy’den Ömercan Çakır’ın da hayatlarını kaybeden annesi Gülsen Çakır ve Yılmaz Çakır’la yolculuk yaptığı öğrenildi.

ÖMERCAN ÇAKIR’IN DURUMU DA AĞIR

Kazada hem anne hem de babasını kaybeden Ömercan Çakır'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, dalağının alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. 


BÖYLE UĞURLANMIŞTI

Kazada ölen Dinçer Meriç'in askere gitmeden önce arkadaşları ile birlikte köylerinde yaptıkları asker eğlencesine ait fotoğrafları slayt şeklinde sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştığı belirlendi. Ramazan Bayramı’nın 2. günü olan 29 Temmuz 2014 Salı günü Keşan-İpsala Karayolu’nda motosiklet kazası geçirdiği için kaşından yaralandığı ve bantladığı belirtilen Dinçer Meriç'in fotoğraflarda oldukça neşeli olduğu da görüldü.


ŞEHİT EVİ VE ESETÇE BAYRAKLARLA SARILDI

Vatani görevini yapmak üzere İskenderun’a gittiği sırada meydana gelen kazada hayatını kaybeden Dinçer Meriç’in ölüm haberini alan Esetçe Beldesi halkı, beldeyi bayraklarla süsledi.

Şehit Meriç’in Esetçe Beldesi, Atatürk Mahallesi’ndeki evinin de Türk bayraklarıyla süslendiği görüldü. Dinçer Meriç’in evine giden İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve İpsala İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Başar’ın başsağlığı dilediği öğrenildi.

rek ailesine

Dinçer Meriç; Hatice ve Yunus Meriç’in oğulları, Ramazan Meriç’in ağabeyi idi.

ÇAKIR ÇİFTİ, OĞULLARINI BİRLİĞİNE TESLİM EDEMEDEN HAYATLARINI KAYBETTİ

Kazada hayatını kaybeden Dinçer Meriç ve Gülsen Çakır ile Yılmaz Çakır çiftine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ölenlerin yakınlarına da başsağlığı dileriz.