SONGÜL KONAR

Keşan'daki sıkışan araç trafiğinin rahatlatılması için bir süre önce Keşan Belediye Başkanlığı tarafından bazı uygulamalar gerçekleştirilmişti. Bu uygulamalara ek olarak, Keşan İlçe Trafik Komisyonu tarafından da bazı kararların alındığı ve “Radikal” olarak nitelendirilebilecek bu kararlar doğrultusunda ilk somut adımlar dün atılmaya başladı. Ekipler, Hastane Caddesi’nden Tekel Meydanı’na gidiş istikametindeki Paşayiğit Caddesi kesişiminde yol boyama çalışması yaparken, yapılan bu çalışma ile Hastane Caddesi’nden Tekel Meydanı’na gidecek araçların, Paşayiğit Caddesi’ni kullanmaları gerektiği belirtiliyor.

ANAFARTALAR CADDESİ’NDEN ÇIKIŞLAR DA HASTANE CADDESİ’NE BAĞLANACAK

Yayasından sürücüsüne kadar herkesin dert yandığı Keşan trafiğini düzenlemek adına alınan kararlar kapsamında, Anafartalar Caddesi’nden Tekel Meydanı'na gelen araçlar da, Çifte Yel Değirmeni Caddesi ya da Cumhuriyet Caddesi'ni kullanarak, Hastane Caddesi'ne çıkış yapacak. Ayrıca Ordu Evi önünden Deniz Pastanesi istikametine geçiş yapılamayacak. Buradaki ulaşım da, Hastane Caddesi üzerinden, Paşayiğit Caddesi'ne dönüş olarak sağlanıp, Şehitlik Parkı köşesinden Deniz Pastanesi'nin kavşağına ve buradan da Tekel Meydanı'na geçişler sağlanacak.

DEĞİŞİM, CUMHURİYET MEYDANI’NI DA KAPSAYACAK

Cumhuriyet Meydanı'nda yaşanan trafik sıkışıklığını gidermeye yönelik olarak da bazı kararlar alınmıştı. Alınan bu kararlar kapsamında, İstiklal Caddesi ve Kurtuluş Caddesi'nden gelen araçlar, Emniyet Kavşağı'ndan dönüş yapamayacak. Kavşaktan karşı istikamete geçiş yapacak ya da kavşaktan dönüş yapmak isteyen araçlar, TEB önünden, Fevzi Çakmak Caddesi ve Dr. Tayyip Akalın Caddesi istikametini kullanacak.