T.Ü. (Trakya Üniversitesi) U.B.Y.O. (Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu) öğretim görevlisi Güney Çetin Gürkan ile Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nda Anabilim Dalı Başkanı Dr. Hakan Gürkan çifti 19 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen törenle doçent unvanı aldı.

GÜNEY ÇETİN GÜRKAN

Keşanlı emekli öğretmen Metin-Nursel Çetin’in kızları Güney Çetin Gürkan, 1999’da Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2006 yılına kadar Trakya Üniversitesi Keşan meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2006 Yılında yine Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 2012 yılında İstanbul Üniversitesi’nden “inovasyon ve inovasyona yönlendiren kullanıcılar” ile ilgili tezi ile doktora unvanını alarak yine UBYO’da yardımcı doçent oldu. Stratejik yönetim, inovasyon, turizm işletmelerinde yönetim gibi alanlarda çalışmaları olan Güney Çetin Gürkan, 19 Ekim 2015’te Üniversitelerarası Kurul’un kriterlerini tamamlayıp sınavında başarılı olarak Yönetim ve Strateji alanında doçent unvanını aldı.

HAKAN GÜRKAN

1998 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Hakan Gürkan 1999-2001 yılları arasında Cide/Kastamonu Merkez Sağlık Ocağı’nda çalıştı. 2002-2003 yılları arasında Edirne 112 Acil Servis’de görev yapan Dr. Hakan Gürkan  27 Kasım 2003 tarihinden itibaren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda Araş. Gör. Dr. olarak görevine devam etti. Dr.Gürkan 2003-2006 yılları arasında Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 2007-2011 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamlandı. Dr. Gürkan Eylül 2011 tarihinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 19 Ekim 2015 tarihinde Üniversiteler Arası Kurul’da Tıbbi Genetik alanında Doçent unvanını alan Dr. Hakan Gürkan halen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nda Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürüyor.