SONGÜL KONAR

Festival programıyla ilgili olarak, bugün, saat 14.30 sıralarında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Uzunkum’u kiralayan Mavikum Şirket yöneticileri Muzaffer Güven, Önder İnceoğlu, Yalçın Saçar ve Zeynel İnceoğlu ile Trakyafest’i düzenleyecek ORFE organizasyon yetkilileri Serdar Can ve Erhan Çelik katıldı.

GÜVEN: “FESTİVALLER, BÖLGENİN TANINMASI İÇİN İYİ OLACAK”

Toplantıda ilk olarak söz alan Güven, şunları söyledi: “Mavikum şirketi olarak, Mecidiye’de bulunan Uzunkum Sahili’ni 29 yıllığına kiralamıştık. Uzunkum’da bu yıl, yaklaşık 3 bin fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bu yılda, o bölgeye yatırımlarımız devam edecektir. Uzunkum daha önce çok kötü durumdaydı ama şirket olarak, aldıktan sonra iyi bir hale getirdik. Bu yıl, 18-21 Temmuz’da düzenlenecek bir festivale ev sahipliği yapacağız. Bu festivaller, bölgenin tanınması için iyi olacak. Bizlerde, bölgeye turizm açısından katkı sağlamak için çalışıyoruz.”

“BU YIL, UZUNKUM PLAJINDAYIZ”

Daha sonra söz alan Trakyafest’i düzenleyecek ORFE organizasyon yetkilileri Serdar Can ve Erhan Çelik ise, şunları söyledi: “İlkini 2017 yılında Erikli Sahili’nde gerçekleştirdiğimiz Trakyafest için tüm heyecanımızla 2019 yılı hazırlıklarına bir süre önce başlamış bulunmaktayız. ORFE Organizasyon olarak geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizle ilgili olarak, 2 yıldır katılımcılarımızdan etkinlik öncesi ve sonrasında gelen tüm öneri, talep ve şikâyetleri göz önünde bulundurarak kendimizi daha da geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Katılımcıların görüşleri ve fikirleri kendimizi geliştirmemizde ki en büyük yardımcımızdır. 2017 yılında ilki gerçekleşen ve 3 gün süren festivalimizin sahnesine 21 sanatçımız ve toplamda yaklaşık 35 bin katılımcımız konuk oldu. İlk yılımız bize çok şey öğretti. Yapılması ve yapılmaması gerekenleri, beklentileri, şartları, her konuyla ilgili güçlü ve zayıf yönlerimizi fark etmemizi sağladı. 2018 yılında biraz daha farkındalığımız artmış şekilde başladık hazırlıklarımıza ve ilk yılımızdan anladık ki, katılımcılarımız festival ruhunu daha uzun süre yaşamak ve eğlenmek istiyor. Festivalimizi 4 güne çıkardık. Konserlerden sonra gece partileri ve gündüz aktiviteleri organize ettik. İlk yıl yaşanan aksaklıkları asgariye indirmek için çabaladık. Bu çabamız da misafirlerimiz tarafından fark edildi ve güzel geri dönüşlerle ödüllendirildik. Baştan beri de söylediğimiz gibi her yılımızdan yeni şeyler öğreniyor, notlar alıyor, büyüyor, çalışıyor ve çabalıyoruz. Motivasyonumuz; katılımcılarımızın güzel yorumları ve geri dönüşleri. Bu vesileyle de kendilerine teşekkür etmek isteriz. İlla ki eksilerimiz oldu ve bunlarla ilgili de hep yapıcı dönüşler aldık hatta buldukları çözümleri yazarak mesajlar attılar. Süreçleri aynı heyecanla aynı tempoyla herkesi mutlu edecek şekilde yönetiyoruz. Geçen yıl aldığımız yorumlardan anladığımız üzere gece partilerimiz, aktivitelerimiz çok sevilmiş. Ne mutlu bize. Bu sene parti saatlerinin esnekliğini sağlayabilmek, aktivitelerin sayısını artırabilmek, daha ferah çadır alanları sunabilmek adına yerleşim yerlerine daha mesafeli özel bir bölge olan Uzunkum plajındayız. Ulaşım, çadır alanı ve konumuyla ilgili çok fazla sorular alıyoruz. Aslında yaptığımız bu yer değişikliği ile tamamen katılımcılarımızın daha rahat ve daha keyifli bir festival yaşamalarını amaçlamaktayız. 2019 yılı festivalimiz süresince bize ev sahipliği yapacak Uzunkum Sahili Mavikum Beach yetkilileri ile tüm anlaşmalar sağlanmıştır. Çadır alanı önceki senelere göre daha ferah, konser alanı daha geniş, aktivite alanları daha fazla olacak. Ulaşım organizasyon tarafından sağlanacak, sürekli servisler ayarlanacak. Araç park yerleri daha elverişli olacak.”