TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) tarafından Keşan-Enez ve İpsala bölgelerine hizmet verecek olan 1,5 milyon TL’lik dağıtım merkezinin temeli, törenle atıldı.

Saat 13.30 sıralarında Migros Karşısı’ndaki TREDAŞ’a ait alanda yapılan temel atma törenine, TREDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Akdemir, TREDAŞ Edirne İşletme Müdürü Mustafa Serbes ile TREDAŞ yetkilileri katıldı.

Tören öncesinde bilgilendirme yapan TREDAŞ Edirne İşletme Müdürü Serbes, 360 m2 kapalı alana sahip olan ve 3 kattan oluşan yeni dağıtım merkezinde, Keşan, Enez ve İpsala’ya kesintisiz ve daha kaliteli enerji hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Mustafa Serbes, yeni yapılan dağıtım merkezinde son teknolojinin kullanıldığını belirterek, bu teknoloji sayesinde bölgede elektrik kesintilerine daha az rastlanacağını, hedeflerinin kesintisiz enerji hizmeti vermek olduğunu ifade etti.

Serbes, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca Keşan’da yıllardır Borsa Geçidi Sokak üzerinde hizmet veren TREDAŞ Veznesi’nin yetersiz. Yeni bir vezne açacağız. Açılacak olan vezne için yer arayışlarına devam ediyoruz. 1 Ağustosa yeni yerimizi açmayı planlıyoruz. Yeni yerimiz ile bölgeye daha iyi hizmet vereceğiz.”

Konuşmaların ardından yeni dağıtım merkezinin temeline ilk beton Serbes ve Akdemir tarafından butona basılarak bırakıldı.