SONGÜL KONAR

Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, TROYDEM’in göndermiş olduğu bebek bezlerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti. 

“DEMEK Kİ HALKIMIZIN İHTİYAÇ SAHİBİ OLDUĞU AÇIK ORTADA”

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, muhtarlığın olduğu binaya gelerek bebek bezlerini aldılar. 

Yapılan yardımlardan dolayı TROYDEM yetkililerine teşekkür eden Muhtar Kantar, “Edirne TROYDEM, mahallemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara bebek bezi gönderdi. 1 numaradan 5 numaraya kadar 100 paket bebek bezini vatandaşlarımıza verdik. TROYDEM’e bir kez daha teşekkür ederiz. Demek ki halkımızın ihtiyaç sahibi olduğu açık ortada” dedi. 

“PANDEMİ SÜRECİNDEN DOLAYI İŞSİZLİK ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Kantar, Pandemi sürecinde mahallede yaşayan vatandaşların karşılaştığı bazı sorunları dile getirerek, “Pandemi sürecinden dolayı işsizlik aldı başını gidiyor. Sadece mahallemizde değil, tüm Türkiye genelinde bu sıkıntılar böyle. Vatandaşlarımız işsiz olduğundan dolayı Sosyal Yardımlaşma Vakfına koştu. Vatandaşlarımız zaman zaman sosyal mesafeyi hiçe saydı, zaman zaman maske kullanmadı. Sosyal Yardımlaşma Müdürü ve orada çalışan personel engellemeye çalışsa da pek bir şey yapamadıkları da ortada. Cuma günleri banka önünde yaşanan yoğunluğun önlenmesi için vatandaşlarımıza maske dağıttık. Sosyal mesafeye uymasa bile vatandaşlarımız maske taksınlar” diye konuştu. 

“MOTORLU TAŞIMACILIĞA GEÇİLECEĞİNİN MÜJDESİNİ BAŞKANIMIZIN YAKINDA VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Belediye Meclisinde gündeme alınan “İlçemizde at arabalarının, motorlu taşıma aracına (triporterkayıt altına ) dönüştürülmesine ait proje kapsamında 100 adet triporter aracın belediye tarafından satın alınması ve daha önce kayıt altına alınan at arabası sahiplerine bedelsiz olarak verilmesi” maddesi ile ilgili konuşan Kantar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bununla ilgili gerekli açıklamayı başkanız zaten yapacaktır. 3-4 ay önce başkanımızın yanına gidip at arabalarının kalkması gerektiğini, motorlu taşımacılığa geçmemiz gerektiğini ve aynı zamanda kooperatifleşmemiz gerektiğini söyledim. Başkanımız bana sözle olmayacağını, bunun için bir proje gerektiğini belirtti. Proje taslağı oluşturuldu. 4 aşamalı projenin taslağını başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu ile görüştük. At arabaları için atların listesi yapıldı. At arabalarını karşılığında para almadan motorların verileceğini ve motorlu taşımacılığa geçileceğinin müjdesini başkanımızın yakında vereceğini düşünüyorum. Bu duruma karşı çıkan bazı vatandaşlarımız oldu ama çıksan nereye kadar, nereye kadar böyle devam edecek? Aynı zamanda kooperatifleşeceğiz de. Çok güzel olacak diye düşünüyorum, inşallah hayırlısı olur.”