HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek toplantı, saat 17.30’da başlayacak.

Hatırlanacağı gibi Tüm Bel-Sen Edirne Şube Başkanı Recep Gücüyener, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, görevinden ayrılıp, yerine Hüseyin Gürsel getirilmişti.

Sendika başkanının değişmesiyle birlikte, 2017 Haziran ayında, sendika ve Keşan Belediyesi tarafından imzalanan protokolün kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Hatırlanacağı gibi, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, “2012 yılında yapılan bir yasa değişikliği üzerine, başka belediyelerde de uygulandığı gibi, Keşan Belediyesi toplu sözleşmesinde, memur belediye başkan yardımcılarına tanınan ek ödemeler, siyasi başkan yardımcılarına da uygulanmıştır.” demişti.

YENİ PROTOKOL İSTEDİM

Öte yandan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin ve diğer memur belediye başkan yardımcılarının sendikanın yaptığı protokol ve protokol öncesi aldığı maaşların yine kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da geçen hafta içerisinde, maaş artışlarıyla ilgili olarak, “Bunlar iğrenç şeyler. Laf edilecek şeyler değil. Devlet mevzuatı içerisinde benim hakkım değil, almıyorum. Baştan da söyledim bu abartılı diye. 15 Aralık itibariyle yeni protokol istedim.” demişti.

Sendika yöneticilerinin bugün yapılacak toplantıda yeni hazırlanan protokolü açıklayarak, konunun kamuoyunun gündemden düşmesi sağlanmalıdır.