MEHMET AYTAÇ

THK Keşan Şube Başkan Yardımcısı Eyyup Kavazlar, kuruluş yıldönümü ile ilgili bir açıklama yaptı. Kavazlar’ın açıklaması şöyle: “Türk Hava Kurumu’nun Keşan’daki kuruluşu da İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşundan sonra ilk Belediye Başkanı ve Keşan Müftüsü olan Merhum Raşit Efendi ve Arkadaşları tarafından gerçekleştirilmiş olup, Türk Hava Kurumu’nun kuruluş yılı olan 16 Şubat 1925 sonrasında İlçemizde de 31 Mayıs 1925 yılında kurularak, Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi ilk kurulan şubeler arasında yer almış ve günümüze kadar devam ederek 97.nci kuruluş yıl dönümünü kutlamaktadır.

Son yıllarda havacılık sektörünün çok hızlı gelişmesinden dolayı bu hıza ayak uydurmak üzere ülkemizde ilk Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’ni kurup havacılığın akademik olarak ta gelişmesini sağlamaya devam ederken, “İstikbal Göklerdedir” sloganına yakışır bir biçimde havacılık ve insanların uçuş tutkusunu canlandırmak ve havacılığa özendirmek için; uçuş akademisinde pilotlar yetiştirmiş, eğitim merkezlerinde ve Türk Hava Kurumu kuruluşundan günümüze Şubesi olan yerlerde, Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda ve halk eğitim merkezlerimizle birlikte hareket ederek ücretsiz olarak amatör model uçak kursları, kuruma ait havacılık merkezlerinde paraşüt kursları, planör, yamaç paraşütü kursları, yelken kanat kursları ve ücretli olarak aynı dallarda profesyonel olmak üzere 100.000’lerce kursiyere kurs vermiş, yangın söndürmeden, ambulans helikopter hizmetine kadar Türk milletine en değerli hizmetleri vermeyi kendine görev bilmiştir. Bu vesileyle yüzyıla yakın ayakta durmuş olan bu güzide kurumun, nice yıl dönümleri göreceği inancıyla, bizlere destek veren bölge halkımızı en derin sevgi ve şükranlarımızla selamlıyor ve kurumumuzun faaliyetlerinde destekleyen kurum kuruluşlara her zaman teşekkürlerimizi borç biliyor, saygılar sunuyoruz. Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi olarak bu asırlık çınarın 97. yıl dönümünü kutluyoruz.

Diğer yandan Türk Hava Kurumu’nun 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün THK Keşan Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na saat 10:30’da çelenk sunumu gerçekleştirilecek.