** Keşan’da, AK Parti Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11 bin 284, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 20 bin 145 ve HDP Adayı Selahattin Demirtaş 784 oy aldı.

** Edirne merkez ve ilçelerinde Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu %64’lük oyla 1., Recep Tayyip Erdoğan %32’lik oyla 2. sırada yer aldı.

 

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi, dün ülke genelinde 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. İlk kez halkın oyları ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapılırken, ‘Milletin Adamı’ diye nitelendirilen Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı oldu.

Edirne merkez ve ilçelerinde Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu %64’lük oyla 1., Recep Tayyip Erdoğan %32’lik oyla 2. sırada yer aldı.

KEŞAN GENELİ SEÇİM SONUCU

Keşan merkez, belde ve köylerdeki 60 bin 966 seçmenden 49 bin 845’i sandık başına giderken, 11 bin 121 seçmen sandığa gitmedi. 810 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan 16 bin 694, Selahattin Demirtaş bin 173 ve Ekmeleddin İhsanoğlu 31 bin 168 oy aldı.

KEŞAN MERKEZ SEÇİM SONUCU

Keşan’da bulunan 43 bin 201 seçmenden 34 bin 438’i sandık başına gitti. 197 sandıkta oy kullanılırken, AK Parti Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 11 bin 284, Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 20 bin 145 ve HDP Adayı Selahattin Demirtaş 784 oy aldı. 549 oy da geçersiz sayıldı.

Bu sonuçlara göre Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Keşan’da en fazla oy alan aday oldu. 20 bin 145 oy alan İhsanoğlu’nu 11 bin 284 oyla Recep Tayyip Erdoğan izledi.




AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİ, SEÇİMİN ARDINDAN KUTLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı’nın Recep Tayyip Erdoğan olması üzerine toplanan bir grup AK Partili ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını şehir turu atarak kutladı. Grup, “Milletin Adamı Erdoğan” sloganları eşliğinde yürüdü. Havai fişek gösterisi de yapıldı.

BELDELERDEKİ SEÇİM SONUÇLARI

BEYENDİK

Beyendik Beldesi’nde bin 723 seçmen 6 sandıkta oy kullandı. Bin 929 geçerli ve 52 geçersiz oy kullanılan seçimde Recep Tayyip Erdoğan 880, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu bin 257 ve HDP Adayı Selahattin Demirtaş 18 oy aldı.

YENİMUHACİR

Yenimuhacir Beldesi’nde bulunan bin 689 seçmen ise 7 sandıkta oy kullandı. Bin 458 oyun kullanıldığı seçimde 22 oy geçersiz sayıldı. Yenimuhacir’de Recep Tayyip Erdoğan 880, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu bin 257 oy ve HDP Adayı Selahattin Demirtaş 18 oy aldı.

KÜÇÜKDOĞANCA KÖYÜ’NDE EN ÇOK OY İHSANOĞLU’NA ÇIKTI

Geçtiğimiz Ramazan Ayı içinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla cami, Kur’an kursu ve yol açılışı gerçekleştirilen Küçükdoğanca Köyü’nde en çok oy Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na çıkması şaşkınlık yarattı.

Küçükdoğanca’da 305 seçmenden 250’si sandığa gitti.  244 oyun geçerli, 6’sının geçersiz sayıldığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan 84, Selahattin Demirtaş 11, Ekmeleddin İhsanoğlu 149 oy aldı.

SULUCA’DA ERDOĞAN, SEÇİMDEN 1 OYLA GALİP ÇIKTI

Keşan köylerindeki sandıklarda en büyük çekişme ise Suluca Köyü’nde yaşandı. 355 seçmenden 304’ünün oy kullandığı ve 293’ünün geçerli, 11’nin geçersiz sayıldığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ın 141, Selahattin Demirtaş’ın 12, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ise 140 oy aldığı görüldü.  Bu köyde Erdoğan 1 oy farkla seçimi almış oldu.

DEMİRTAŞ’A EN ÇOK OY YERLİSU’DA ÇIKTI

Yerlisu Köyü’nde 129 seçmenden 117’si oy kullandı. 115 oyun geçerli, 2 oyun geçersiz sayıldı seçimde Erdoğan 47, Demirtaş 17, İhsanoğlu 51 oy aldı. Bu sandıkta Selahattin Demirtaş en fazla oyu almış oldu.

EDİRNE MERKEZ

Edirne Merkezde 335 sandıkta oy kullanıldı. 119 bin 400 seçmenden 90 bin 861’inin geçerli oy kullandığı seçimde; AK Parti Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan % 28 bin 277 (%31,12), Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu 59 bin 551 (%65,54)  ve HDP Adayı Selahattin Demirtaş 3 bin 33 (%3,34) oranında oy aldı.

ENEZ

Enez’deki seçmenler, toplam 35 sandıkta oy kullandı.

8 bin 642 oy kullanılan seçimde 8 bin 510 oy geçerli, 132 oy da geçersiz sayıldı. Enez’de Ekmeleddin İhsanoğlu’na 6 bin 106, Recep Tayyip Erdoğan’a bin 858, Selahattin Demirtaş’a 546 oy çıktı.

İPSALA

İpsala’daki seçmenler ise 61 sandıkta oy verdi.

15 bin 339 geçerli oy kullanılan seçimde Ekmeleddin İhsanoğlu’na 9 bin 500, Recep Tayyip Erdoğan’a 5 bin 478, Selahattin Demirtaş’a 361 oy aldı.


İLK SANDIK İSTASYON MAHALLESİ’NDEN GELDİ

Oy kullanma işleminin saat 17.00’de sona ermesinin ardından Keşan’daki mahallelerden ilk sandık saat 05.45 sıralarında İstasyon Mahallesi’nden geldi. 162 seçmenin bulunduğu mahallede, 1068 numaralı sandıkta oy kullanıldı. 138 seçmenin oy kullandığı sandıkta Ekmeleddin İhsanoğlu’na 109, Recep Tayyip Erdoğan’a 23, Selahattin Demirtaş’a 3 oy çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı.


KÖYLERDEN İLK SANDIK KARASATI’DAN GELDİ

Köylerden ise ilk sandık, 129 seçmeni bulunan Karasatı Köyü’nden saat 17.50 sıralarında geldi. 121 seçmenin oy kullandığı 1165 numaralı sandıktan Ekmeleddin İhsanoğlu’na 102, Recep Tayyip Erdoğan’a 18 oy çıkarken 1 oy geçersiz sayıldı.

HASTA, YAŞLI VE ENGELLİLER OY KULLANMAYA YAKINLARIYLA GELDİ

Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlar da oy kullanmak için dün sandık başına gitti. Engellilere ve yaşlılara oy kullanırken, yakınları yardımcı oldu. Bazı hastalar ise oy kullanabilmek için Evde Sağlık Hizmetleri aracıyla oy kullanacağı okula götürüldü. Oyunu kullanan hastalar, yine evlerine bırakıldı.

Bazı ailelerin ise oy kullanmaya, evde bırakamadıkları bebekleriyle geldikleri görüldü.

Evde Sağlık Hizmetleri aracı ile Ahmet Yenice Ortaokulu’na gelen 74 yaşındaki Gülten Karataşoğlu, sedye ile içeri alınırken, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan da Karataşoğlu’nun içeri alınması sırasında yardımcı oldu.

SAHİLLERDEKİ SEÇMENLER ÜCRETSİZ TAŞINDI

Mecidiye, Erikli, Danişment ve Yayla sahillerindeki seçmenler dün gün boyunca Keşan’a ücretsiz taşındı.

Sandık seçmen bilgi kağıdıyla birlikte araçlara binen seçmen, oylarını kullanmalarının ardından tekrar sahillere bırakıldı.

Seçmenler, söz konusu uygulamaya nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASININ ARDINDAN AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından İlçe Başkanı Mustafa Mercan ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Fatma Aksal basın toplantısı düzenledi.


MERCAN: “BU TECRÜBEYİ, HEP BİRLİKTE YAŞADIK”

Toplantıda ilk konuşan Mustafa Mercan, Türkiye’nin önemli dönüm noktalarından birinin yaşadığını belirterek, şunları ifade etti: “İlk defa halk kendi Cumhurbaşkanını seçti. Bu tecrübeyi, hep birlikte yaşadık. Ülkemizde, bölgemizde ve Keşan’da tatsız olaylara vesile olmadan keyifli bir seçim süreci yaşadık. Biz içimize sinen gerçekten çok sevdiğimiz ülkesine ve milletine çok hizmet ettiğine inandığımız bir lider için çalıştık. Bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisine Cumhurbaşkanlığı çok yakışacak. Türkiye’yi daha yüksek ufuklara taşıyacaktır. Seçim sonuçlarının milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Keşan’daki seçim sonuçlarının detaylarını daha ileriki günlerde konuşacağız ve gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Ancak sevindirici olan Recep Tayyip Erdoğan’a bölgemiz içerisinde de ciddi anlamda destek verildiğinin anlaşılması. Yerleşik bir oyumuz olduğu, Keşan’da ciddi bir zeminimizin oluştuğu ve oturduğu görülüyor. İnşallah Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti iktidarında devam ettirmek niyetindeyiz. Tekrardan hayırlı olsun diyorum.”

AKSAL: “KEŞAN’DAKİ SONUÇLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Daha sonra söz alan Aksal ise, seçim sonucu nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde halk ilk defa kendi oylarıyla Cumhurbaşkanını seçti. Çok yoğun bir seçim dönemi geçirdik. İlçe teşkilatımızda da görev değişimi yaşandı. Çok mutluyuz. Keşan’daki sonuçlar ile ilgili önümüzdeki günlerde neleri eksik yaptık, daha iyi neler yapabilirizi değerlendireceğiz. Ancak bugün kutlama günü. Ülkemize hayırlı olsun.”


BAŞKAN ÖZCAN OYUNU 1105 NO’LU SANDIKTA KULLANDI

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde kullandı.

Özcan, oyunu saat 10.30’da sıralarında geldiği Kız Teknik ve Meslek Lisesi 1105 No’lu sandıkta eşi Şengül Özcan ile kullanırken, torunları Hayal Özcan da onlarla birlikteydi.

Kullandığı oyun ardından görevlilere kolaylıklar dileyen ve oy vermeye gelen vatandaşlarla sohbet eden Mehmet Özcan, daha sonra basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Referandum sonucu alınan kararla Türkiye'de ilk defa vatandaşın Cumhurbaşkanını aracısız olarak direkt seçme hakkına sahip olduğunu belirten Özcan, “Verilen oyların Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Seçim bittikten sonra ayrıntılı yorumlar ve eleştiriler, özeleştiriler yapılacaktır. İlklerin her zaman sancıları olur. Daha sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en önemli konuşulacak madde haksız rekabetin önüne geçmek olacaktır. İlerleyen dönemlerde daha ideal seçimler yakalanacaktır.” dedi.

MUSTAFA MERCAN OYUNU 1113 NO’LU SANDIKTA KULLANDI

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu Ahmet Yenice Ortaokulu’nda eşi Soley Mercan ile birlikte kullandı. Mercan çiftçi, 1113 No’lu sandıkta saat 11.00 sıralarında oylarını kullandı.


KEMAL DEĞİRMENDERELİ OYUNU 1105 SANDIKTA KULLANDI

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde kullandı.

Oyunu, saat 12.30 sıralarında geldiği Kız Teknik ve Meslek Lisesi 1105 No’lu sandıkta kullanan Değirmendereli, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

Bir kampanya dönemi yaşadık burada devletin imkânları kullanıldı büyük maddi imkânlar kullanıldı. Müthiş bir algı yönetimi çalışması yapıldı. Bu çalışmalar içerisinde gerek gazetelerde gerekse sanal dünyada gerçekçi olmayan anketler yayımlandı. Gerçek anket bugün belli olacak ve bu algıların hepsini ters yüz edecek. Farklı anketler ortaya konduğu gibi Sayın Başbakanı hiçbir şekilde desteklemeyen kesimlerin desteklediği yönünde özellikle dünden beri yoğun bir şekilde sanal dünyada olsun, değişik platformlarda şu kişiler de destekliyormuş. Gerçek anketleri onlara da görüyor ve büyük korku, büyük endişe duyduklarından bu yönteme başvuruyorlar. Bugün bizim burada kullandığımız sandıkta da olsun bölgemizden aldığımız bilgiler çerçevesinde katılım oranının yüksek olduğunu görüyoruz. Büyük şehirlerde de yüksek bir katılım olduğu haberlerini alıyoruz. Arzumuz katılım oranının yüksek olmasıydı bu doğrultuda bir gelişmeyi görüyoruz. 18.30-19.00 saatlerinde seçimle ilgili sonuçların netleşmiş olacağını düşünüyorum.

Seçim süresinin kısa olması Ekmeleddin İhsanoğlu bir dezavantajmış gibi görünse de Genel Başkanımız Kemal Kılçdaroğlu Ekmeleddin Bey için tanıdıkça seveceksiniz demişti ve her geçen gün Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek arttı. Ben de bir CHP’li olarak Ekmeleddin Bey’i tanımıyordum. Herkesi kucaklayan, dinleyen, 76 milyonun cumhurbaşkanı olacak nitelikte bir insan olduğunu milletimiz gördü ve ona göre de değerlendirmesini yapacak. 

Başbakanın yoğun propagandasının kararsız seçmen üzerinde etkili olduğunu sanmıyorum. AK Parti içinde muhtemel cumhurbaşkanı adayının yaptığı bir araştırmada AK Parti’nin almış olduğu %43’lük oyun %14’ünün kendilerini AK Partili olarak tanımlıyor. AK Parti düşünce sistematiğine yani muhafazakâr-demokrat olarak tanımlıyor. % 10 kadar olan kısmı yardımlardan dolayı destek veren bir kesim, % 15’lik de borçlandık istikrar sürsün düşüncesiyle oy veren bir kesim var. Bu kesim hareket halinde olan bir kesim. Ülkenin geleceği konusunda daha iyi olmasını isteyen görebilen bir kesim. Ben bu kesimin farklı bir tabloyu çıkaracaklarına inanıyorum. Anadolu’daki seyahatlerimde de bunu gördüm.”

21 ÇEVİK KUVVET EKİBİ GÖREV ALDI

Seçim nedeniyle ayrıca Keşan polisinin yanı sıra Edirne’den gelen 1 Grup Amiri olmak üzere 21 kişiden oluşan Çevik Kuvvet ekibi, olası olaylara karşı hazır bekletildi.

ARAMASI BULUNAN 11 KİŞİ YAKALANIRKEN, 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan Keşan’da araması bulunan 11 kişi, oy kullanmaya geldiği sırada polis tarafından yakalandı. Yakalanan 11 kişiden 4’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Tutuklananların yakınları, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde kalabalık oluştururken, aralarında fenalaşanlar da oldu.