Keşan Belediyesi’nin de destek verdiği, Edirne’de gerçekleştirilen ve bu yıl 2.’si düzenlenen “Sınırsız Dostluk” yarı maratonunun yaratıcı derneği olan TUYUB (Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği), dün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.

Saat 10.00 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen TUYUB Dernek Başkanı Haluk Kaya, Genel Sekreter Cumhur Pekdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Kuru ve Basın Sözcüsü Murat Savaş, Başkan Özcan tarafından makam odasında ağırlandı.

Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Haluk Kaya, “Kentin tanıtımına katkı sağlamak ve 3 ülkenin ortak kültürel değerlerini yerinde görmek ve göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde ilk iki yıl Türkiye ve Yunanistan sınırlarını geçerek maraton düzenledik. Etkinliğimizin düzenlenmesinde bize maddi manevi destek olan Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan’a da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaya’dan sonra söz alan, 3 ülkenin ortak değerleri olduğunu hatırlatan ve 3 ülke halkı arasında sınırların olmadığının altını çizerek konuşmasına başlayan Özcan, önümüzdeki yıllardan itibaren etkinliğin 3 ülke sınırlarını da içine alacak şekilde düzenlenmesi için çalışma başlatılması önerisinde bulundu ve alternatif güzergahlar konusunda düşüncelerini paylaştı.

Sporun dostlukla birleşince 3 ülkenin hem halkları hem de devletleri arasında çok güzel işbirlikleri gerçekleştirilebileceğini aktaran Başkan Özcan, yarı maratonun, maratona dönüştürülebileceğini, hatta bisiklet yarışı bile dahil edilebileceğini dile getirdi.

Ziyaret, dernek yöneticilerinin Başkan Özcan’a, bu yılki etkinliğe gösterdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi sunmasıyla sona erdi.