SONGÜL KONAR

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası çalışma heyeti ile birlikte 21-22 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen ziyarette, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Bulgaristan-Burgas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen, her iki bölgede de turizm faaliyetlerinin genişletilmesi amaçlanan “Alternatif Turizm Çeşitleri’’ Avrupa Birliği projesiyle ilgili ziyaret ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İKİ BÖLGE ARASINDA DA KARŞILAŞTIRMALI DETAYLI ANALİZLER YAPTIK”

Yapılan Burgas ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğurcan Urgan, bölgesel turizmin sadece yaz sezonunda değil 12 ayı kapsayacak şekilde olması için çalıştıklarını belirterek, “Projemiz kapsamında daha önce yaptığımız heyet ziyaretleri sonrasında projemizin içeriği olarak Alternatif Turizm Çeşitlerine yönelik uzmanlar, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri tarafından bir analiz hazırladık. Bu analiz kapsamında her iki bölgenin de benzer sorunu olan mevsimsel turizm sezonunu geliştirebilmek, turizm sektörünün 3 - 4 aylık değil 12 aya yayılmasını sağlayacak alternatif yöntemlerin bulunması üzerine çalıştık. Bölgemizdeki doğal kaynakların nasıl kullanılacağı, su ve doğa sporları, termal turizm ve tarih turizmi gibi çeşitli turizm sektörlerine yönelik iki bölge arasında da karşılaştırmalı detaylı analizler yaptık. Gerçekleştirdiğimiz ziyarette de yapılan bu çalışmaların her iki kurumun akademisyenleri tarafından sunumları yapıldı. Sunumda Akademisyenimiz Prof. Dr. Emel Gönenç Güler tarafından bölgemizde özellikle Haziran-Ağustos ayına kadar aktif olarak devam eden ama Mayıs ve Eylül ayları arasında başlangıç ve bitişle beraber toplamda 5 aylık olan turizm sezonunun Keşan-İpsala ve Enez bölgemizde nasıl 12 aya yayılabileceği ve bu doğrultuda hazırlanan rotalar ile anlatıldı. Aynı şekildede Burgas bölgesindeki turizm sektörünün alternatif kollarına yönelik olarak sorun ve tespitleri onlardan dinledik. Her iki bölgede de turizm sezonunun geliştirilmesi ve mevsimsel olan turizm sezonunun uzatabilmek için alternatif rotalar belirlendi” ifadelerini kullandı.

HÂLİHAZIRDA 3 TANE AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZ BULUNMAKTA

ıklamanın devamında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgesel turizmin gelişmesi için gayretle çalıştıklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Urgan; “Keşan TSO olarak bölgemize katma değer yaratan her sektörde olduğu gibi Turizm sektörünü de geliştirmek için gayretle çalışıyoruz. Oda olarak devam eden hâlihazırda 3 tane Avrupa Birliği projemiz bulunmakta. Bu projelerin hepsi de turizm sektörüne yönelik olan projeler. Bölgemiz ekonomisine ve bölge ticaretine katkı sağlayacak yeni projelerimiz içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ dedi.