AYŞİN SEÇİL GEZER

Gökçetepe Orman Kampı alanının genişletildiğini belirten Uybaş, “Kamp alanı yaklaşık 550 dönümdü ancak bu 650 dönüme çıkartıldığını öğrendik. Alt ve üst yapı çalışmalarının başladığı dile getiriliyor. Kamp alanının genişletilmesine neden gerek duyulduğunun kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Daha önce İl Özel İdare’ye sahilde tahsis edilen bir yer vardı ve girişi dahi kapatılmıştı. Köylülerin müdahalesiyle giriş yeniden açıldı. Tesis yetkilileri, insanların denize gireceği yeri kapatmışlardı. Ayrıca Mecidiye’ye giden yolun güzergahı değiştirildi. Yol güzergahının değiştirilmesi için bir takım yerlerden izinler alınması lazım. Halka danışılmadan bir şeylerin yapılması kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Konu hakkında yine kamuoyunun aydınlatılmasında fayda var.” dedi.

NE GEREKÇEYLE YIKIM KARARI ALINDIĞINI BİLMİYORUM

Nusret Uybaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Gökçetepe Orman Kampı’nın dışında, Milli Emlak tarafından kiralanan yerlere tesisler yapılmıştı. Buradaki tesislerin 35-40 yıllık olduğunu görmekteyiz. Bu tesislerin kiralama işlemi yıllık yapılıyordu ancak yeni uygulamaya göre 5 aylığına buradaki tesisler kiralanacak. Ayrıca kampın dışında bulunan bu tesislerle ilgili yıkım kararının olduğunu öğrendik. Yıkımla ilgili tebliğlerin geçen haftadan itibaren yapılmaya başlandığını öğrendik. Bu konuda vatandaşlar ciddi anlamda mağdur. Yıkım kararını da şu an itibariyle İl Özel İdare’nin alabileceğini düşünüyorum. Ne gerekçeyle yıkım kararı alındığını bilmiyorum. Bu yerlerin kamp alanı içerisine dahil edilmek istendiğini duyuyoruz. Yetkili merciler tarafından yeterli bilgilendirmeler yapılmadığı için vatandaşlar arasında rahatsızlık yaratıyor. Kampın kiraya verilmesinin köyde yaşayanlara hiçbir katkısı olmuyor. Ormanlık alanı köylüler korudu ancak bir şirket burayı alarak kendine göre yatırımlar yapıyor.”

ESNAF YOK EDİLMİŞ OLACAK

 “Kamp alanı dışında kalan tesislerde faaliyet gösteren esnaf ne yapacak? Yaz döneminde esnaf, faaliyet gösterebilecek mi?” şeklindeki soruya cevap veren Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıkım kararı alınarak tesislerde faaliyet gösteren esnaf yok edilmiş olacak. Esnafın çalışabileceği bir yerde kalmıyor. Bu gidişle Gökçetepe, kampın esiri haline gelecek. Yaz mevsiminde belki faaliyet gösterebilir ancak gelecek süreçte kiralama işlemeleri yapılacağını düşünmüyorum. O bölgede faaliyet gösteren esnafa, bazılarına verilen imkanların binde 1’i verilse tesisleri daha iyi konuma getirirler.”